Hirdetés

Átadták a világ leghosszabb üveghídját

Hol máshol, mint Kínában. 

Július 18-án átadták a világ eddigi leghosszabb üvegpadlós hídját a Lianjiang folyó felett, Lianzhou megyében. Az 526 méteres híddal Kína saját rekordját döntötte meg, hiszen az eddigi első helyet is az ázsiai ország birtokolta a 488 méter hosszú sicsiacsuangi gyalogos függőhíddal.

Üveghidak tekintetében Kína amúgy is világelső, a kínai állami média beszámolója szerint mintegy 2000 van belőle szerte az országban.

Az ambiciózus szerkezeten egyszerre 500 ember sétálgathat, de engedélyezik a hídról a kötélugrást, és akár divatbemutatók kifutójaként is szolgálhat. 

A három rétegből álló padlót laminált és átlátszó üvegből készítették el, pazar kilátást vagy éppen rettegést nyújthat a sétálgatók alatt elterülő domborzatra. A megnyitón a hidat a helyi autógyártó GAC két, összesen négy tonna súlyú terepjárójával tesztelték, három évig építették, a végösszege elérte a 37 millió eurót. 

 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Az első hazai mérnök doktor emlékére

Az első hazai mérnök doktor emlékére

95 évvel ezelőtt hunyt el Zielinski Szilárd, a vasbeton építészet hazai hírnöke, többek között a margitszigeti víztorony megálmodója.

Betonhidat nyomtattak Sanghajban

Betonhidat nyomtattak Sanghajban

Két robotkaros 3D nyomtatóval, mindössze 450 óra alatt nyomtattak egy több mint 26 méter hosszú gyalogoshidat Kínában. A számítások szerint a hagyományos építésnél 33 százalékkal került kevesebbe printelni. 

A Mathias Corvinus Collegium debreceni központja lesz az Aranybika szálló

A Mathias Corvinus Collegium debreceni központja lesz az Aranybika szálló

Budapest után a vidéki egyetemi városokban is megnyitja új központjait az MCC.

Nincs találat!

Hirdetés