A lezárások ellenére gyorsabb lesz a tömegközlekedés a BAH-csomópont és a Döbrentei tér között.

A személyautók hússzor akkora területet foglalnak el, mint a buszok a Hegyalja úton – írta a BKK Facebook-oldala. A cég a többé-kevésbé ismert adatot azonban még egy érdekességgel megtoldotta: úgy számol, hogy a Lánchíd felújításához kapcsolódó lezárások ellenére még rövidül is a menetidő a BAH-csomópont és a Döbrentei tér között.

„A Hegyalja úton csúcsidőben a személygépkocsik hússzor akkora területet foglalnak el, mint a közösségi közlekedés járművei” – írta a napokban a BKK közösségi oldala, hozzátéve: Gondoltad volna, hogy eközben az erre utazók épphogy fele ül csak autóban?

Mindannyian ismerjük a fotósorozatot, ami összehasonlítja, hogy ugyanannyi utazó ember mekkora területet foglal el buszon, biciklivel és autóval. A kép többek szerint még az autóknak kedvez, mert 1,7 utassal számol autónként, aminél alacsonyabb értéket mérnek a világ több nagyvárosában – a KSH szerint Magyarországon és Budapesten is 1,5-1,6 körül van ez a szám.

69 utas buszon, biciklivel és 40 autóval

De visszakanyarodva a Lánchídhoz: a buszok hatékonyabb területkihasználása evidens, ám a BKK azt is állítja, hogy a Lánchíd felújítása miatti lezárása még rövidít is a menetidőn, ugyanis

a korábbi buszsáv-szakaszok összekötésével a BAH-csomópont és a Döbrentei tér között egybefüggő buszsáv alakul ki, a BKK járatainak menetideje így 5-10 perccel rövidülhetnek.

Ezzel együtt „kiemelt szempont volt, hogy az autóval közlekedőknek se tegyük nehezebbé a helyzetet, ezért újrahangolják a közlekedési lámpákat és átalakítják a forgalmi sávokat a Döbrentei térnél. Így a gépjárművel közlekedők változatlan idő alatt jutnak majd át a kereszteződésben” – jegyzi meg a poszt.

Az említett forgalmi változások a Hegyalja úton június 19-én, szombaton lépnek életbe. A Lánchíd felújításához kapcsolódó forgalmi változásokról itt találsz bővebb információt.
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

A hitelesség definíciójának margójára

A hitelesség definíciójának margójára

Rendhagyó gondolatok Szabó István vizafogói templomának újjáépítéséről Katona Vilmos tollából. 

„Ami fellelhető volt, azt igyekeztünk hitelesen helyreállítani”

„Ami fellelhető volt, azt igyekeztünk hitelesen helyreállítani”

Az Orczy-kert rekonstrukciójáról beszélgettünk Szloszjár György tájépítésszel.

Az önazonosság nyomában

Az önazonosság nyomában

A Tours-i Szent Márton és Flüei Szent Miklós-plébániatemplom rekonstrukciója Budapesten.

Hirdetés