Kézbevehető a nyomtatott programfüzet, böngészhető minden ház és esemény a honlapon. 

A Budapest100, a nyitott házak hétvégéje idén április 22-23-án zajlik, témája a rakpart. A Duna két partján ötvennégy megnyitó épület és huszonnyolc kísérőprogram, közöttük séták, lakástúrák, háztörténeti séták és kiállítások, koncertek, sőt közösségi kertszépítés is várja az érdeklődőket.

Az érintett Duna-parti lakóközösségek, intézmények az épületek korától függetlenül vesznek részt a programban, sőt az idei Budapest100 egyik érdekessége éppen az, hogy a 18. századtól napjainkig, a régi paloták mellett modern és kortárs épületek is helyet kapnak a látogatni valók között. A Budapest100 a rakpartok házaiban a speciális helyszín páratlan előnyeit és kétségtelen hátrányait is bemutatja, miközben hagyományainak megfelelően közkinccsé teszi az itt élők és a középületekben dolgozók történeteit.

fotó © Kustos Nikolett

A rakparton régi és új lakóházakba,  intézményekbe léphetnek be az érdeklődők, templomokat, köztéri alkotásokat nézhetnek meg és művészekkel, építészekkel, írókkal, költőkkel, zenészekkel, kutatókkal, egyházi emberekkel is találkozhatnak. Az események részletesen böngészhetők a rendezvény honlapján, sőt az önkéntesek és lakók által közösen szervezett programok mellett a látogatható házak oldalain elolvashatók a kutatók által gyűjtött történetek.  

fotó © Danyi Balázs

A Budapest100 hétvégéje idején minden szabadon és ingyen látogatható.

A Budapest100 nyitó eseménye április 19-én 19 órától kezdődik a Corvinus C épületben. 

Az est a Pecha Kucha Night Budapest vol.54. Special Edition lesz, amelynek előadói a Budapest100 idei helyszínére és témájára a Rakpartra fókuszálnak. A világörökségi terület Budapest szerves része, turisták és helyi lakosok tízezreit vonzza minden évben. Mit tudhatunk meg róla, amit eddig még nem? Mi történt vele eddig és mi lehet a jövője? Hogyan szerveződik a téma köré az önkéntesekkel és civilekkel dolgozó Budapest100? Ezekre a kérdésekre keresik a választ pörgős vetített képes prezentációikban építész, urbanista, történész és civil előadók.
Részletek: https://goo.gl/JctS42

Idén is lehetőség nyílik a Budapest100 támogatására!

fotó © Gyulai Szilvia

A programsorozat támogatóit a szervezők egy hajóútra invitálják. Április 22-én 11 órától a Táncsics hajón  Kolundzsija Gábor tart vetített képes előadást "A rakodópart kövei" címmel, amelyben bemutatja a Duna szabályozásának és a rakpartok kiépítésének hatalmas munkáját.
További információ és adományozás: http://budapest100.bigcartel.com/product/hajokirandulas

Programfüzet terjesztési pontok: 
Blinken OSA Archívum V. Arany János u. 32. 
FUGA Budapesti Építészeti Központ V. Petőfi Sándor u. 5.
KÉK XI. Bartók Béla út 10-12. 
Tourinform V. Sütő utca 2.

Letölthető programfüzet:
http://budapest100.hu//wp-content/uploads/2017/02/bp100_2017_programfuzet_online.pdf

forrás: sajtóközleményKapcsolódó

Lerakták a Millennium Gardens irodaépület alapkövét

Lerakták a Millennium Gardens irodaépület alapkövét

A TriGranit megújult bérlői igényeknek és legmagasabb építési standardoknak megfelelő irodaépülete 2020 őszétől 37.000 négyzetméteren várja bérlőit.

Jön a HubHub

Jön a HubHub

Start-upok, tehetségek és közösségi oktatóprogramok Budapest legújabb co-working irodájában.

Urbánus, „közösségi” lakópark épül a XIII. kerületben

Urbánus, „közösségi” lakópark épül a XIII. kerületben

Elindult az egyedülálló közösségi szolgáltatásokat nyújtó Kassák Residence építkezése.

18 éves a Falk Art Fórum

18 éves a Falk Art Fórum

Fókuszban a lakberendezés a nagykorúságát ünneplő Falk Art Fórumon.

Megépült a Hotel Clark

Megépült a Hotel Clark

A múlt hagyatéka, a jövő szállodája.

Indul a 10. Építészeti Filmnapok!

Indul a 10. Építészeti Filmnapok!

Holnaptól négy napon át csodálhatjuk és kritizálhatjuk a legnagyobb mívű építészeti projekteket, leghíresebb építészeket és szemfüles befektetőket. 

Hirdetés