Légi utat vesz Dubajban a közlekedés
 

A brit Foster + Partners építésziroda bemutatta a dubaji Vertiport Terminál koncepcióját, amelyet „légi taxiszolgáltatásoknak” terveztek. A koncepció annak a jövőbeli elektromos függőleges fel- és leszálló (eVTOL) infrastruktúra-hálózatnak a része, amely összekötné és nagy sebességgel szállítaná az embereket Dubaj népszerű helyszíneire.

 


A javaslat szerint a terminált a dubaji nemzetközi repülőtér mellett helyeznék el, és integrálódna a repülőtér meglévő közlekedési rendszereibe, valamint a környező csomópontokba. A terv megvalósulását, a vertiportok hálózatának kiépítését 2026-ig tervezik

„Nagy örömünkre szolgál, hogy egy olyan vertiport-koncepciót dolgozhattunk ki a feltörekvő AAM-iparág számára, amely átalakítja az emberek utazási szokásait Dubajban” – mondta David Summerfield, a Foster + Partners stúdió vezetője.

 


A látványterveken egy terminálépület látható, amely csatlakozik az érkezési és indulási várótermekhez. Az épületet üvegfalakkal ábrázolják, amelyek a belső térből panorámás kilátást nyújtanak a városra és a repülőtérre. 

A terminál tetejére egy kiugró tetőt terveztek, amely különböző magasságokat hoz létre a belsőtérbe, miközben árnyékolja és megakadályozza a terminál túlmelegedését. A vertiport belseje visszafogott: meleg és természetes anyagokat használnak, a kényelmes és nyugodt környezet megteremtésének érdekében.
 

 

Forrás: Dezeen

 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Egy hátra, kettő előre: így ülünk a jövőben a repülőgépeken?

Egy hátra, kettő előre: így ülünk a jövőben a repülőgépeken?

Egy olasz cég újragondolta a repülőgépek széksorait a társadalmi távolságtartás jegyében.

Világhírű iroda segít várost építeni a gyerekeknek

Világhírű iroda segít várost építeni a gyerekeknek

A Foster + Partners letölthető template-eket kínál.

Hirdetés