Hirdetés

Kivételes együttműködést kötött egymással a Magyar Képzőművészeti Egyetem és a Futureal-csoport.

 

Hirdetés

Kivételes együttműködést kötött egymással a művészeti felsőoktatási intézmény és a közép-európai régió egyik vezető ingatlanfejlesztő-befektető cégcsoportja. Fiatal művészek kapnak lehetőséget, hogy megtervezzék a Corvin Sétány különleges műalkotását. A kiválasztott térplasztikai installációt a Corvin Technology Park irodaház előtti téren naponta több ezer járókelő láthatja majd. A pályázat nyertesei összesen 1 750 000 forint pénzjutalomban részesülnek.

A Magyar Képzőművészeti Egyetem (MKE) hallgatóitól, illetve diplomásaitól a kiírók olyan kiemelkedő műalkotás-csoport létrehozását várják, amely hangsúlyos részévé válik a modern sétánynak, ugyanakkor eredeti és interaktív módon vonja be a járókelőket. A térplasztikának emellett egyedülálló módon kell ábrázolnia az ember kapcsolatát az őt körülvevő világgal és a tudománnyal.A pályázat célja, hogy a Corvin Sétány arculatának meghatározó elemeként, az installáció tovább emelje a helyszín esztétikai színvonalát és ismertségét, méltó módon képviselve az Corvin Technology Park újító megközelítését. Az irodaház a WELL Building irányelvei szerint valósul meg, amely az irodaépületben dolgozók egészségi állapotára és közérzetére pozitív hatást gyakorló szempontokat ismeri el az épületek tervezése során. A komplexumban a hazainál sokkal szigorúbb, nemzetközi szabványoknak megfelelő teljes körű akadálymentesség, egészségesebb táplálkozási lehetőségek, a rendszeres mozgás lehetősége, illetve a művészetek és a természet megjelenése várja majd a dolgozókat, hogy mentális és fizikai állapotuk frissen tartásával hatékonyabban végezhessék napi munkájukat. 

A nyertes pályamű a Corvin-negyed olyan emblematikus alkotásaihoz csatlakozhat, mint a Szanyi Péter által tervezett "Einstand" ötalakos bronz kompozíció, a Győrfi Lajos által készített "56-os Pesti srác" emlékmű vagy a Zalavári József művészeti vezetésével megalkotott Corvin Gömböc szobor. A beérkezett pályaműveket szakmai zsűri értékeli, amelynek tagjai a Futureal-csoport részéről a tulajdonos képviseletében Dr. Futóné Szántó Zsuzsanna, Radványi Gábor, a Futureal főépítésze, valamint a cégcsoport kreatív vezetője, Szentmiklósy Attila. Az MKE-t Farkas Ádám, Kossuth- és Munkácsy Mihály-díjas szobrászművész, valamint Gaál Tamás szobrászművész, a Magyar Köztársaság Érdemes művésze képviseli a grémiumban. A kreatív munkáknál a szakmai bizottság a kitűzött célok mellett azt is vizsgálja, hogy a műalkotás-csoport mennyire áll összhangban az építészeti és humán környezettel.  A győztes pályázat, valamint a második és a harmadik helyezett össznyereménye 1 750 000 forint. „A sétány keleti oldalán, a Nokia Skypark közvetlen szomszédságában épülő Corvin Technology Park az első magyarországi irodakomplexumként kapta meg a nemzetközi International WELL Building Institute platina előminősítését. Az előtte kialakított városi tér szökőkúttal és pihenőfelületekkel várja a járókelőket, a nyertes műalkotás-csoport mellett” – mondta Radványi Gábor, a Futureal főépítésze. „Célunk, hogy a Corvin Sétány építészeti és kulturális szempontból is egyre meghatározóbb részét képezze Józsefvárosnak, így tovább folytatjuk a terület fejlesztését, amelynek egyik fontos eleme a jelenlegi művészeti pályázat. A Magyar Képzőművészeti Egyetemmel kialakított átfogó együttműködésünk lehetőséget ad arra, hogy aktívan támogathassuk a tehetséges fiatal művészek kibontakozását.” – tette hozzá. 

A Futureal-csoport egyik legkiemelkedőbb projektje a Corvin Sétány, amelyen mintegy 100 üzlet, éttermek, kávézók, fitnesz-wellness központ, gyors mosoda, posta, bankfiókok és mozi is található. A jövőbe mutató technológiai megoldásokkal felvértezett 27 000 négyzetméteres Corvin Technology Park irodaházzal a Corvin-negyedben az irodák összes bérbe adható területe 100 ezer négyzetméterre növekszik. A 90 millió euró értékű, két ütemben megvalósuló irodakomplexum első üteme 14 200 négyzetméter, a második 12 800 négyzetméter bérbe adható területtel rendelkezik majd.

A pályaműveket benyújtási határideje: 2018. november 30. A pályázat részletei az alábbi linken olvashatóak: https://www.futurealgroup.com/hu/palyazat/ 

forrás: sajtóközlemény

 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Az Erste Ingatlan Alap megvásárolta az Advance Towert

Az Erste Ingatlan Alap megvásárolta az Advance Towert

Az Advance Tower új épületrészét várhatóan 2019 második felében adják át. 

Más szemszög: épül a Budapest ONE első üteme

Más szemszög: épül a Budapest ONE első üteme

Új városközpont születését fotózza a magasból Rizsavi Tamás. 

Ívek, élek, tükrök: új szobor a Corvin Sétányon

Ívek, élek, tükrök: új szobor a Corvin Sétányon

Mikus Áron Triptichon című szobra díszíti majd nyártól a Corvin Technology Park irodakomplexum udvarát.

Hirdetés