Vonalak és felületek

2016.06.16-án kiállítás nyílik a debreceni Modern Művészetek Múzeumában „Vonalak és felületek – Polónyi István munkássága”, illetve „Tartószerkezetek művészete” címmel.

A Hajdú-Bihar Megyei Mérnöki Kamara szervezésében a Market Építő Zrt. főtámogatásával 2016.06.16-án kiállítás nyílik a debreceni Modern Művészetek Múzeumában „Vonalak és felületek – Polónyi István munkássága”, illetve „Tartószerkezetek művészete” címmel.


 
A kiállítás célja az (építő)mérnöki alkotások, a konstruktőri munka önálló bemutatása  és ezáltal az építőmérnöki szakma elismertségének növelése.  
 
A kiállításon a világhírű statikus, konstruktőr, a Magyarországról elszármazott Polónyi István munkássága lesz a középpontban, illetve számos különleges, 1990 után épített mérnöki szerkezet kerül bemutatásra.A kiállítandó anyagok közé mind az Új Ferencvárosi Stadion, mind a Dagály Úszóaréna tartószerkezete bekerült, melyre joggal lehet minden Market munkatárs nagyon-nagyon büszke. Olyan nívós mérnöki műtárgyak között kerülnek bemutatásra az általunk épített szerkezetek, mint a Kőröshegyi völgyhíd, a Megyeri híd illetve a dunaújvárosi Pentele híd.

forrás: sajtóközlemény
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Elérte a legmagasabb pontját a debreceni DEUFOL üzem építése

Elérte a legmagasabb pontját a debreceni DEUFOL üzem építése

Az üzemben modern csomagolóanyagokat fognak gyártani.

Egy díjnyertes iskolaépület szimbolikája

Egy díjnyertes iskolaépület szimbolikája

A BORD Építész Stúdió eddigi legtudatosabb épületét az A’Design Awardon díjazták.

Varrjunk maszkot a MODEM-mel

Varrjunk maszkot a MODEM-mel

Mozgalmat indított a Modern és Kortárs Művészeti Központ.

Hirdetés