Hirdetés

Vonalak és felületek

2016.06.16-án kiállítás nyílik a debreceni Modern Művészetek Múzeumában „Vonalak és felületek – Polónyi István munkássága”, illetve „Tartószerkezetek művészete” címmel.

Hirdetés

A Hajdú-Bihar Megyei Mérnöki Kamara szervezésében a Market Építő Zrt. főtámogatásával 2016.06.16-án kiállítás nyílik a debreceni Modern Művészetek Múzeumában „Vonalak és felületek – Polónyi István munkássága”, illetve „Tartószerkezetek művészete” címmel.


 
A kiállítás célja az (építő)mérnöki alkotások, a konstruktőri munka önálló bemutatása  és ezáltal az építőmérnöki szakma elismertségének növelése.  
 
A kiállításon a világhírű statikus, konstruktőr, a Magyarországról elszármazott Polónyi István munkássága lesz a középpontban, illetve számos különleges, 1990 után épített mérnöki szerkezet kerül bemutatásra.A kiállítandó anyagok közé mind az Új Ferencvárosi Stadion, mind a Dagály Úszóaréna tartószerkezete bekerült, melyre joggal lehet minden Market munkatárs nagyon-nagyon büszke. Olyan nívós mérnöki műtárgyak között kerülnek bemutatásra az általunk épített szerkezetek, mint a Kőröshegyi völgyhíd, a Megyeri híd illetve a dunaújvárosi Pentele híd.

forrás: sajtóközlemény
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Indul a BMW-gyár felvonulási területének kiépítése

Indul a BMW-gyár felvonulási területének kiépítése

Konténervárost épít a Market Debrecenben.

Debrecenben épül Európa legmodernebb logisztikai és csomagolóüzeme

Debrecenben épül Európa legmodernebb logisztikai és csomagolóüzeme

Megkezdődött a német Deufol cég debreceni gyárának építése a repülőtér melletti gazdasági övezetben.

Veszprém európai kulturális főváros lesz

Veszprém európai kulturális főváros lesz

De a másik két magyar döntőssel, Debrecennel és Győrrel is együttműködik majd.

Hirdetés