Hirdetés

Vonalak és felületek

2016.06.16-án kiállítás nyílik a debreceni Modern Művészetek Múzeumában „Vonalak és felületek – Polónyi István munkássága”, illetve „Tartószerkezetek művészete” címmel.

Hirdetés

A Hajdú-Bihar Megyei Mérnöki Kamara szervezésében a Market Építő Zrt. főtámogatásával 2016.06.16-án kiállítás nyílik a debreceni Modern Művészetek Múzeumában „Vonalak és felületek – Polónyi István munkássága”, illetve „Tartószerkezetek művészete” címmel.


 
A kiállítás célja az (építő)mérnöki alkotások, a konstruktőri munka önálló bemutatása  és ezáltal az építőmérnöki szakma elismertségének növelése.  
 
A kiállításon a világhírű statikus, konstruktőr, a Magyarországról elszármazott Polónyi István munkássága lesz a középpontban, illetve számos különleges, 1990 után épített mérnöki szerkezet kerül bemutatásra.A kiállítandó anyagok közé mind az Új Ferencvárosi Stadion, mind a Dagály Úszóaréna tartószerkezete bekerült, melyre joggal lehet minden Market munkatárs nagyon-nagyon büszke. Olyan nívós mérnöki műtárgyak között kerülnek bemutatásra az általunk épített szerkezetek, mint a Kőröshegyi völgyhíd, a Megyeri híd illetve a dunaújvárosi Pentele híd.

forrás: sajtóközlemény
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Modern tanulóközponttal gazdagodik a Debreceni Egyetem

Modern tanulóközponttal gazdagodik a Debreceni Egyetem

A legnagyobb értékű beruházás a többfunkciós tanulóközpont, a Learning Center.

Elegáns színek, új funkció

Elegáns színek, új funkció

Debrecen belvárosában, a Nagytemplomtól csupán néhány 100 méterre a nézelődő tekintetét könnyedén magára irányítja a Péterfia Corner megújult épülete.

Art deco a pusztán | Sajó István (1896–1961)

Art deco a pusztán | Sajó István (1896–1961)

Sajó Ist­ván art deco épí­tész Deb­re­cen­ben szü­le­tett. Bár Ame­ri­ká­ban nagy kar­ri­ert fu­tott be, hon­vá­gyá­val küzd­ve mégis ha­za­jött az Al­föld­re.

Hirdetés