Hirdetés

Idézzük fel az átadás után készült videót, a felemelő születésnapi történéseket!

Idén 15 éve nyitotta meg a kapuit a ZDA - Zoboki Építésziroda tervezte Müpa. Az akkoriban, az átadás után készült videó felér egy időutazással, idézzük hát fel az épület tervezéséről, építéséről és a ház különleges technikai megoldásairól tájékoztató filmet. Bónuszként a hétvégi születésnapi történésekről sem feledkezünk meg. 

A Müpa a hétvégén a születésnap alkalmából regisztráció nélkül elérhetővé tette a teljes médiatárát, azaz 80 HD-minőségű koncertfelvétel és több mint 40 irodalmi est felvétele elérését tette lehetővé regisztráció nélkül. Noha a koronavírus miatt elrendelt karantén megakadályozta a közös ünneplést a helyszínen, éppen ezért otthonról rendkívül sokan nézték meg a koncerteket.

Jellemző a hatalmas érdeklődésre, hogy az még a Müpa „megerősített, kifejezetten extrém terhelésre felkészített szervereink kapacitását is meghaladta”. 

Az intézmény „meghatva és megdöbbenve” szembesült a helyzettel, ami „most nagyon sokat jelent nem csak nekünk, de a felvételeken látható művészeknek is”.

Reagálva a helyzetre az informatikusok dolgozni kezdtek azon, hogy minél többen fennakadások nélkül nézhessék a felvételeket. A művelet sikerrel járt, legalábbis a hétfői házi tesztünkön több, számunkra fontos/meghatározó/kedves koncertet meg tudtunk nézni.
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

A szálloda, aminek nem kell marketing

A szálloda, aminek nem kell marketing

A D8 szálloda meglepő indulása bizonyítja: a világbajnok lokáció és a profi személyzet egy újszülött hotelt is kortalanná tehet.

A porcelánba csomagolt norvég templom

A porcelánba csomagolt norvég templom

A templom monumentális szerkezetében a tűzben leégett ősére emlékeztet, de a helyi porcelángyártást is megidézi. 

Itt lakott Vörösmarty Mihály

Itt lakott Vörösmarty Mihály

Megújult a költő egykori kápolnásnyéki otthona.

Hirdetés