Hirdetés

15 éves a Művészetek Palotája

Idézzük fel az átadás után készült videót, a felemelő születésnapi történéseket!

Idén 15 éve nyitotta meg a kapuit a ZDA - Zoboki Építésziroda tervezte Müpa. Az akkoriban, az átadás után készült videó felér egy időutazással, idézzük hát fel az épület tervezéséről, építéséről és a ház különleges technikai megoldásairól tájékoztató filmet. Bónuszként a hétvégi születésnapi történésekről sem feledkezünk meg. 

A Müpa a hétvégén a születésnap alkalmából regisztráció nélkül elérhetővé tette a teljes médiatárát, azaz 80 HD-minőségű koncertfelvétel és több mint 40 irodalmi est felvétele elérését tette lehetővé regisztráció nélkül. Noha a koronavírus miatt elrendelt karantén megakadályozta a közös ünneplést a helyszínen, éppen ezért otthonról rendkívül sokan nézték meg a koncerteket.

Jellemző a hatalmas érdeklődésre, hogy az még a Müpa „megerősített, kifejezetten extrém terhelésre felkészített szervereink kapacitását is meghaladta”. 

Az intézmény „meghatva és megdöbbenve” szembesült a helyzettel, ami „most nagyon sokat jelent nem csak nekünk, de a felvételeken látható művészeknek is”.

Reagálva a helyzetre az informatikusok dolgozni kezdtek azon, hogy minél többen fennakadások nélkül nézhessék a felvételeket. A művelet sikerrel járt, legalábbis a hétfői házi tesztünkön több, számunkra fontos/meghatározó/kedves koncertet meg tudtunk nézni.
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Sztárépítész tervezte Casablanca landmark épületét

Sztárépítész tervezte Casablanca landmark épületét

A város Afrika gazdasági fővárosa szeretne lenni. 

Életműdíjat ért a Párisi Udvar, de az életmű folytatódik

Életműdíjat ért a Párisi Udvar, de az életmű folytatódik

Bajnok Sándor, a Market Építő Zrt. műszaki igazgatója a Párisi Udvarnál szerzett tapasztalatait már új projektnél hasznosítja. Interjú.

Megvannak a Building of the Year díj idei nyertesei

Megvannak a Building of the Year díj idei nyertesei

Az olvasók többek között egy zen töltőállomás, egy eukaliptusz erdő közepén lévő étterem és a BIG sísánc-erőműve mellett tették le a voksukat.

Hirdetés