Szeptemberben az utolsó szabadtéri WAMP vásáron akciós árakkal várják a nyaralásból visszatérőket kedvenc hazai designereitek. 

Szeptemberben az utolsó szabadtéri WAMP vásáron akciós árakkal várják a nyaralásból visszatérőket kedvenc hazai designereitek. Ha egész nyáron csak szemeztél álmaid darabjával, most itt az idő, hogy végre megszerezd! Ha viszont már az őszi-téli trendekre és kollekciókra vagy kíváncsi, megtudhatod közvetlenül az tervezőktől. De a tanévkezdéshez is beszerezhetsz a táskától a füzeteken, noteszeken és egyedi uzsonnás zsákokon át mindent, amire csak szükséged lehet! Indítsd stílusosan az őszi szezont!A Kontur fashion kisszériás termékei finom kézműves technikával készülnek. A minőségi bőrből készült kiegészítőket két fő vonal jellemzi, egyrészt a kézzel készült áttört felületű bőr tárgyak: ugyanannak a motívumnak a variációi jelennek meg táskákon, nyakékeken, karkötőkön és fülbevalókon. Másik irány egy letisztult vonalú, fonott vagy csíkokra vágott ékszer és táska kollekció. Mindkettő különleges kiegészítője lehet a nyárvégi szetteknek.
A városi bringázás mára szerencsére egyre kedveltebb közlekedési mód, és egyre többen tekernek már munkába is, akik viszont nem szeretnének átöltözni, vagy nincs is erre lehetőségük. Ezért ők olyan ruházatot keresnek, amiben kényelmesen tekerhetnek, ugyanakkor fontos számukra a stílusos megjelenés is. Kimondottan city bike stílusban egyelőre kevés hazai ruhamárka létezik, de Bojti Szilvi, a White Lemon - Smartwear for Women tervezője kényelmes és jól variálható, ugyanakkor nőies darabjaira egyre több bringás vásárló is felfigyel. Ha te sem szereted, ha a ruhád szabja meg helyetted a határaidat, és olyan ruhát keresel, amiben bátran cigánykerekezhetsz egyet a város közepén, akkor a MOMI playwear praktikus és egyedi darabajit válaszd, melyek engednek szabadon mozogni. Jóga, tánc, kirándulás, fesztivál, városban szaladgálás - mindhez tökéletes. A különösen jó minőségű öko-tex minősítéssel rendelkező pamutjersey anyag és a bő (mégsem zsák) fazon gondoskodik róla, hogy minden élethelyzetben szeressük a gyerekkor felhőtlenségét idézve fel.

A POP ART BOX projektben Nagy Júlia textiltervező iparművész, Házi Andrea grafikusművész és Eigner Gábor könyvkötőművész tervez, alkot közösen. Ők mindannyian alkotóművészek, művésztanárok a RAJZSZÖG Kreatív Terápiás Alkotóműhely és Rajziskolában, ahol a gyerekek szükségletei inspirálták őket, olyan egyedi tervezésű, és egyszeri legyártású kézzel készült tárgyak megalkotására, amik segítségével bárhol és bármikor tudnak jegyzetelni és rajzolni. A molinó és papír alapú RE-CYCLING felfogásban tervezett, néhol vidám punk stílusú vázlatfüzetek, naplók, összecsavarható és zipzáros tolltartók, egyedi grafikájú iskolai/ovódai füzetek kiegészülnek bögrékkel, szendvicstartókkal, iskolai háti-és tornazsákokkal is. A grafikák mind saját tervezésűek, így minden termék egyedileg készült, számozott és aláírt művészeti darab. Raveloson Andrea a doktori tanulmányai mellett vágott bele az ékszerkészítésbe. SoadyArt márkanéven elsősorban üveglencsés ékszereket készít saját grafikákkal, de mivel kísérletező típus, szeret játszani az anyagokkal, betonból készült kézzel festett apróságok és a horgolt dolgok közül is válogathatunk. A bájos grafikák és szövegek biztosan vidámságot csempésznek a dolgos mindennapokba. 

A Hónap tervezője szeptemberben a Touch Me Not

A divatiparban is létezik tudatosság és fenntarthatóság, ami már a gyártási folyamat legelejétől végigkíséri a termékeket. A Touch Me Not Clothing egy urbánus és laza, magyar ruhamárka, amely néhány éve elkötelezte magát az ecodivat mellett, és napról napra népszerűbb. A két ipari termék- és formatervező mérnöknek tanuló fiatal, Bilau Dea és Sáhó András az Óbudai Egyetemen ismerkedtek össze, és az iskolai projektekből hamarosan szerelem, majd közös vállalkozás lett, ami a környezetbarát és társadalmilag felelős öltözködést népszerűsíti.

WAMP / Design szabadon – Season Sale!
2018.09.09.
11.00 - 19.00
Erzsébet tér
A belépés ingyenes!

forrás: sajtóközlemény
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Élvezd szabadon a designt Budapesten!

Élvezd szabadon a designt Budapesten!

Augusztusban két helyszínen is találkozhattok a WAMP-os tervezőkkel.

Design rajongók, figyeljetek!

Design rajongók, figyeljetek!

A hazai tehetségek mellett a régió közel negyven alkotója mutatkozik be november 25-én a WAMP-on. 

Elindult az idei Design Management Díj pályázat

Elindult az idei Design Management Díj pályázat

A Magyar Formatervezési Tanács több mint tíz éve díjazza a designmenedzsment-szemléletet kiválóan alkalmazó szervezeteket.

Hirdetés