Hirdetés

Egy barokk templomban mutatják be Várnai Gyula Munkácsy díjas képzőművész One of the Few Moments II című site- specific fényinstallációját.

A RomaEuropa Festival keretében október 24-én, csütörtökön 16.00 órakor a történelmi belvárosban található barokk Chiesa di Santa Rita da Cascia in Campitelli (Via Montara) templomban mutatják be Várnai Gyula Munkácsy díjas képzőművész One of the Few Moments II című site- specific fényinstallációját.

Várnai neve nem ismeretlen az olasz közönség előtt, hiszen 2017-ben az 57. Velencei Képzőművészeti Biennále Magyar Pavilonjában már számos művét láthatták, többek között a Peace on Earth / Békét a világnak! című világító óriás neon projektet.

A Várani-féle fényinstalláció Rómában

A Római Magyar Akadémia idén másodszor vesz részt a híres nemzetközi RomaEuropa fesztiválon. Tavaly Dobri Dániel: A másik Róma című melodrámájának premierjével szerepelt az a rendezvényen. Az 1986-ban megalakult fesztivál mára az egyik legrangosabb nemzetközi kortárs összművészeti (tánc, színház, zene, digitális művészet) rendezvénnyé nőtte ki magát. Idén szeptember 17-november 24. között, közel 377 kortárs művésszel, húsz helyszínen várja az érdeklődőket, többek között a Római Magyar Akadémián is, ahol november 14-én, 21 órakor a Forte Társulat mutatja be a Theatrum Mortis című előadást, amely Francesco Borromini, a barokk kori építőművészet egyik legmeghatározóbb egyéniségének a rejtélyes halálát dolgozza fel. A bemutató különlegessége a helyszín, a Falconieri Palota, amelynek felújítására magát Borrominit kérte fel 1640-ben a gazdag Falconieri kereskedőcsalád. Borromini munkájának köszönhetően nyerte el az épület a mai, a barok ízlésnek megfelelő formáját.
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Róma rejtélyes földalatti bazilikájából most még több látható

Róma rejtélyes földalatti bazilikájából most még több látható

Páratlan szépségű faldekorációkat restauráltak az ókori földalatti bazilikában.

Fotóművészeti reflexiók a Bauhaus magyar szereplőire

Fotóművészeti reflexiók a Bauhaus magyar szereplőire

Rómába érkezett a nagysikerű magyar Bauhaus fotókiállítás.

Szentendre a kortárs magyar művészetet népszerűsítette Rómában

Szentendre a kortárs magyar művészetet népszerűsítette Rómában

A Szentendrei Szabadtéri Tárlat a Mirabilia Urbis fesztiválon járt.

Hirdetés