Utcabál a nagyvárosban

A Ménesi Kulturális Utcabálra a város egészen más szegleteiből is megéri ellátogatni.

Holnap, azaz szeptember 18-án, szombaton rendezik a Ménesi Kulturális Utcabált, értelemszerűen a Gellérthegy déli oldalán végigfutó Ménesi úton. Bár az „utcabál” szóról talán kevésbé egy nagyvárosi rendezvényre asszociálunk, erre a programra érdemes ellátogatni Budapest bármely szegletéből. A programok közt designtörténetet boncolgató beszélgetés is szerepel.

„A Ménesi Kulturális Utcabált a tánc, a kultúra és a Ménesi úti hangulat szeretete ihlette – írja Bánfi Ilona igazgató az esemény honlapján. – Egy tavaly nyár végi beszélgetésből született meg, amikor a covid miatt már nagyon hiányoztak a szabadtéri koncertek, programok, fesztiválok, és a tánc. (...) Mi lenne erre alkalmasabb helyszín, mint a varázslatos Ménesi út?”

Mivel a környéken számos művész és alkotó lakik gyönyörű épületekben és udvarokban, őket is meg lehet ismerni. Összesen hat helyszínen – köztük a Molnár-C. Pál Műterem-Múzeumban, a Karinthy Villában vagy épp a Medgyaszay Építőművész Emlékmúzeumban – lesznek programok a Ménesi út Késmárki és Szüret utca közti szakaszán, 16-20 óráig, majd 20-tól 22 óráig jön az utcabál.

Lesz Medgyaszay István életművét bemutató program, designtörténeti beszélgetés retróról és midcentury-ről, kiterjesztett otthon workshop, Zubreczki Dávid pedig a Templomséták Budapesten című könyvéről beszélget – és akkor még csak az építészethez és designhoz közvetlenül kapcsolódó programokat említettük.

A részletes információkat lásd az esemény honlapján!

 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Új innovációs központ a Ménesi úton

Új innovációs központ a Ménesi úton

A Corvinus építi, de nyitott lesz más, műszaki intézmények számára is

Nyilvános illemhelyek és rekreációs egységek Sopronban

Nyilvános illemhelyek és rekreációs egységek Sopronban

Horváth Norbert Péter (Soproni Egyetem Faipari Mérnöki és Kreatívipari Kar) BA diplomamunkája.

Ne haladjunk el ilyen budapesti értékek mellett

Ne haladjunk el ilyen budapesti értékek mellett

A város összes franciaudvaros bérháza egyetlen könyvben, kilenc sétaútvonal mentén.

Hirdetés