A Skandináv Házban.

Megújuló energia, kortárs urbanisztika, fenntartható fejlődés, modernkori társadalmi traumák – öt izgalmas téma öt inspiráló előadótól az október közepén érkező Think: Nordic 2021 című eseményen, a Skandináv Ház Alapítvány szervezésében. Az érdeklődők dán, finn, izlandi, norvég és svéd meghívott előadóktól kaphatnak képet aktuális társadalmi kérdésekről.

A szélesebb közönség számára szervezett eseményen napjaink néhány kulcsfontosságú problémáját, és az azokra arra adott lehetséges válaszokat vázolják fel az előadók, akik gondolataikkal, szakmai tevékenységükkel ma a skandináv országok aktív formálói közé tartoznak.

„Célunk, hogy az északi értékeket, életfelfogást, kultúrát minél többen megismerhessék Magyarországon. Ennek jegyében rendezzük meg már másodszor a Think: Nordic összejövetelt, ahol meghívott előadók segítségével az északi gondolkodásmód néhány apró, ugyanakkor nagyon aktuális momentumát mutatjuk be a hazai közönségnek. Az érdeklődők izgalmas, inspiráló előadásokon vehetnek részt, s hiszünk abban, hogy hasznos ismeretekkel, szempontokkal gazdagodnak” – mondta az eseményről Varga Vera, a Skandináv Ház vezetője. 

A Think: Nordic előadói: 

•    Stine Lise Hattestad, fenntarthatósági szakértő, Norvégia
•    Søren Hermansen, megújulóenergia-szakértő, Dánia
•    Tapani Jokinen, design-szakértő, Finnország
•    Unnur Anna Valdimarsdóttir, epidemiológus, Izland
•    Viktoria Walldin, szociálantropológus, városfejlesztési szakember, Svédország

Az angolul zajló programról és az előadókról részletes információ a Skandináv Ház weboldalán olvasható, az érdeklődők ugyanitt válthatnak belépőjegyet az eseményre.

Think: Nordic 2021
Időpont: október 16. szombat, 14:00-18:00
Helyszín: CEU, Budapest, V. kerület, Nádor u. 15.
Az esemény házigazdája: Mészáros Antónia, az UNICEF Magyarország ügyvezető igazgatója
Részletes program, fellépők: www.skandinavhaz.hu

A programot szervező Skandináv Ház Alapítvány 2003 óta működik Magyarországon. A civil szervezet elsősorban nyelvtanfolyamok és kulturális programok – egyebek mellett koncertek, filmvetítések, nyelvi klubok, könyvbemutatók, előadások, gyerekprogramok – szervezésével foglalkozik, emellett az Észak skandinavisztikai folyóirat kiadója. A stáb önkéntesekből és gyakornokokból áll, munkájukat nemzetközi kuratórium felügyeli. A Skandináv Ház aktívan együttműködik a skandináv országok hazai külképviseleteivel és a hazai kulturális szféra szereplőivel.
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Minden elképzelés csak annyit ér, amennyit meg is valósítanak belőle

Minden elképzelés csak annyit ér, amennyit meg is valósítanak belőle

Gyetvai Géza építész a fejlesztés alatt álló Észak-Buda Városközpont campus-koncepcióról.

Hirdetés