Attól függ… című kiállításon.

A Design Week Sepsiszentgyörgy felkérésére 2023-ban első alkalommal állított ki a Budapesti Metropolitan Egyetem Művészeti és Kreatívipari Kara.


Az ide látogató érdeklődők egy, a hallgatókból álló kurátori csapat által létrehozott kiállítással és beszélgetéssel egybekötött vetítéssel találkozhattak. 

A  Budapesti Metropolitan Egyetem Attól függ… című kiállítása betekintést nyújtott az egyetem különböző szakjain átívelő oktatásába is.

A bemutatott alkotásokat – az elméleti megközelítésen túl – Darvasi László 2010-ben megjelent Teregetés című novellájának részlete fűzte egységbe. A kiállítás koncepcióját a „Teregetés” hívószavára Design- és művészmenedzsment szakos hallgatók állították össze, amely szinte az egyetem teljes művészeti portfólióját bemutatja. A teregetés, a kipakolás az alkotóművészet sajátja, amely szól egyrészt az alkotások megmutatásáról, de éppen úgy meséli el a lélek „kipakolását” is. Ezek az erős érzelmek, gondolatok köszönnek vissza a Családi album alkotásban is. 
 

 

Concept Agency by Budapesti Metropolitan Egyetem 

A Concept Agency 2022 tavaszán kezdte meg munkáját a Budapesti Metropolitan Egyetem kreatívipari ügynökségeként. Létrehozásakor egy olyan platform megalkotása volt cél, amelyben az egyetem partnereinek elképzeléseit a hallgatók és oktatók segítségével valósítják meg. Lehetőséget teremtenek arra, hogy fiatal alkotó hallgatók már az egyetemi évek alatt valós szakmai kihívásokkal találkozzanak, ezért a szakmai együttműködéseik alapján a partnerekkel már egyetemi kurzusaik keretében is dolgoznak. Az egyetem saját rendezvényein túl mindig izgalmas kihívásként vállalják partnereik művészeti programjainak megvalósítását. Így rendeztek már kiállítást Abu Dhabiban, összművészeti estet Jezsuita kolostorban Veszprémben és nagyszabású divatbemutatót a Magyar Nemzeti Galériában. Rendszeres résztvevői a különféle hazai és nemzetközi divat- és design heteknek, és zenei és kulturális fesztiváloknak.

 


A kiállítás grafikai és projektmenedzsmenti feladatait a Concept Agency látta el.
A kiállítás arculatában az egyetem oktatója, Boskovitz Oscar Troppauer nevű betűterve látható.  


Forrás: sajtóanyag

 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

„Sokszínű Bioműanyag” és Insomnia

„Sokszínű Bioműanyag” és Insomnia

Attól függ… című kiállításon.

A négyzet és a kör fölényes győzelme | METU X OCTOGON

A négyzet és a kör fölényes győzelme | METU X OCTOGON

Dr. Toldy Gábor építész, a Budapesti Metropolitan Egyetem oktatójának írása az OCTOGON online márciusi, Formák az építészetben tematikája kapcsán.

Hirdetés