Az École de Paris kiemelkedő tagjainak alkotásait mutatja be a galéria.

A nagysikerű Magyar-Párizs kiállítás sorozat keretén belül jelenleg a szobrászművészek alkotásait mutatjuk be. Olyan világhírű művészeket, kiknek szülőhazája Magyarország, de kiteljesedésük, szinte teljes életművük Franciaország művészeti áramába tartoztak.

Az École de Paris kiemelkedő tagjai közül Miklós Gusztáv, Csáky József, Beöthy István, Anton Prinner, Sylvester Katalin, Victor Román és Szabó László alkotásai láthatók egészen a 30-as évektől.

A fa és bronz technikával készült alkotások jellemzően a 20. század eleji avantgárd irányzatok főleg a szürrealizmus, a kubizmus, majd később az art deco és az absztrakt stílus jegyeit hordozzák magukban.

A Falk Miksa utcai galériában a hazai közönség most először találkozhat ezekkel az egyedülálló szobrokkal, melyek közül jónéhányat már többször is kiállították olyan neves nemzetközi múzeumokban, mint például a párizsi Pompidou-központ, a Rodin Múzeum, a Musée National d’ Art Moderne, vagy a New York-i Metropolitan Múzeum. Ez a hiánypótló kiállítás egyben utat is nyit a fent említett alkotók művei számára, hogy végre elfoglalják méltó helyüket a magyar művészettörténetben is.
 
A kiállítás ingyenesen látogatható a védettségi kártya  bemutatása mellett 2021. június 22. és július 30. között.

A tárlat megtekintéséhez regisztrációhoz kötött. További információ: itt.
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Gondolkodás Óbudán a térről és a térben

Gondolkodás Óbudán a térről és a térben

A dolgok konstellációi I. – Konstellationen der Dinge I. – kiállítás a Vasarely Múzeumban

Művészetet a kirakatba!

Művészetet a kirakatba!

A hétvégén zajlik az első budapesti kirakART fesztivál. 

Con-nect-ed-ness: a vízrendszer, ami összeköt – a 17. Velencei Építészeti Biennálé Dán Pavilonja

Con-nect-ed-ness: a vízrendszer, ami összeköt – a 17. Velencei Építészeti Biennálé Dán Pavilonja

A dán alkotás arra hívja fel a figyelmet, hogy az építészet láthatóvá teheti a láthatatlant, és szoros kapcsolatot hozhat létre az emberek és a Föld elemei között.

Hirdetés