Kiállításajánló: művészet és természettudomány metszete

Barabási Dániel, agykutató és Csizik Balázs, vizuális művész pénteken nyíló közös kiállítása az élet fogalma, és annak különböző dimenziói köré szerveződik. A két művész a természettudomány és a képzőművészet eszközeit vegyítve, változatos médiumokon keresztül jeleníti meg a központi témát, a sejtszíntű szerveződésektől egészen a városi terek és közösségek hálózatáig.

 

A BIOPHILIA 2023. 05. 12. – 06.06. között lesz megtekinthető a budapesti K11 Laborban. A megnyitóra 2023. 05. 11-én 19:00 órakor kerül sor. A kiállítás a Budapest FotóFesztivál 2023 hivatalos programjának része és a Budapest100 kapcsolódó eseménye.

 

 

Barabási Dániel és Csizik Balázs közös kiállítása az élet értelmezésének és megfigyelésének különböző dimenzióit szintetizálja. Barabási agykutató, aki az élő rendszerek, az emberi test, az agy sejtszintű szerveződéseit és fejlődési folyamatait tanulmányozza. Csizik vizuális művészként elsősorban fotográfiával foglalkozik, természeti, urbanisztikai és társadalmi jelenségeket rögzít és manipulál sajátos, a konstruktivizmus esztétikáján alapuló formanyelvvel. A Biophilia című kiállításon Barabási művein sejtek szerveződnek és lényegülnek át absztrakt művészeti kompozíciós elemekké, míg Csizik mértéktartó formakészletébe burjánzó organizmusok vegyülnek. A két alkotó egymásra reflektálva, egymás módszereiből inspirálódva térképezi fel az élet különböző módozatait és az ezek közötti összefüggéseket. A kiállítótérre esztétikai laboratóriumként tekintenek, amely a természettudomány és a vizuális művészet, az urbanisztika, a szociológia, a környezettudomány, a biológia közti átjárási lehetőségek vizsgálatának helyszíne, a különböző megközelítések experimentális vegyítése. Közös munkájukban az élet különböző fogalmai és formái egymást kiegészítve, egymást alátámasztva nyernek értelmet. 

Máté Zsófia, kurátor


 

Forrás: sajtóanyag

 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

BIOPHILIA  | Barabási Dániel X Csizik Balázs

BIOPHILIA | Barabási Dániel X Csizik Balázs

Kiállításajánló: művészet és természettudomány metszete

A természetben lakozni – természetesen lakni? | Urbanum meets OCTOGON

A természetben lakozni – természetesen lakni? | Urbanum meets OCTOGON

Kulcsár Géza írása a Természet és épített környezet kapcsolatát firtató aktuális tematikánk kapcsán.

Helyhéjak: a város téri és közösségi formái mint a művészet valósága | Urbanum meets OCTOGON

Helyhéjak: a város téri és közösségi formái mint a művészet valósága | Urbanum meets OCTOGON

Kulcsár Géza írása a Formák az építészetben aktuális tematikánk kapcsán – egy csoportos kiállítás elé.

Hirdetés