Hirdetés

Sivatagi show

Megnyílt a nagyközönség előtt Josh Schweitzer sivatagi „szoborháza”.

Josh Schweitzer Los Angeles-i modernista építész saját családi és baráti elvonulásaik helyszíneként építette meg a Schweitzer-házként is emlegetett Monument House-t. Kaliforniában, a zord Joshua Tree Nemzeti Parkban élő „kőmammut-csorda” kubista stílusa Frank Lloyd Wright közeli New City of Mentalphysics munkájának nyomában jár. A sziklás völgyben álló, látványos, színes építményt a Homestead Modern szálláshelyként nyitották meg a látogatók előtt.

 

 

A kősivatag extrém miliőjét megtörő, trapéz alakú nyílásokkal tagolt épületegyüttes 1989-1990 között létesült. A radikális, kísérleti építészet tarka házai a Joshua Tree National Park környezetének színeibe öltöztek: olívazöld, téglavörös, sárga, fehér és kék színeikkel reflektálnak hátterük növényzetének, kőzeteinek árnyalataira, valamint a Nap és az ég tónusaira.

 

 

A Monument House tömbjét három épület alkotja. A modernista otthon enteriőrje a kék-zöld-piros homlokzatokkal párhuzamban naturális, de azokhoz képest visszafogottabb színpalettába öltözött. A tulajdonosok tágas hálószobája, a hatalmas nappali, a zuhanyzós fürdő és a mosdó kényelmes, hívogató helyiségei lazán lakályosak: a teret természetes anyagpaletta és tört, trapéz alakú és más szögletes geometriai formák uralják. A Schweitzer-házhoz privát tűzrakóhely, valamint kültéri pezsgőfürdő is tartozik, egy külön pavilonban pedig szabadtéri étkező kapott helyet.

 

 

A csodálatos, végtelen táj megnyugtató környezete, a különleges, modern építészet és beltéri design melegsége igazi kikapcsolódásra ad lehetőséget. A Schweitzer-ház megnyitásával nemcsak a természet szerelmesei jutnak igazi kincshez, de a modern építészet és design világjáró rajongói is.

 

 

Josh Schweitzer | Web | Facebook | Instagram
Homestead Modern | Web | Facebook | Instagram

 

 

 

Forrás: Designboom, Wikipedia

 

 

További képek a galériában!
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Sivatagi show

Sivatagi show

Megnyílt a nagyközönség előtt Josh Schweitzer sivatagi „szoborháza”.

Űrbázisról egyeztet a Lego és a NASA

Űrbázisról egyeztet a Lego és a NASA

Miért fontos az űr-tematikájú Legók valósághű elkészítése?

Új, duplateraszos étterem a Kálvin téren

Új, duplateraszos étterem a Kálvin téren

Minőségi borokat és helyi ételspecialitásokat kínál a Winestone étterem.

Hirdetés