Hirdetés

Gyakorlati tudás a brandépítésről, avagy hogyan lesz a brandből arculat?

A brandinget sokféle szempontból lehet értelmezni, többek között marketing, sales vagy üzleti szempontból – a Branding és a vizuális válasz című hiánypótló, 156 oldalas könyv főleg vizuális fókusszal bontja ki a témát, így a vizuálisan érzékeny, fejlődni vágyó grafikusoknak, marketingeseknek, tanácsadóknak vagy épp arculatterveztetés előtt álló megbízóknak ad lehetőséget a tanulásra, fejlődésre.

Serfőző Péter (brandguide.hu társalapító, Zwoelf CEO) saját kiadású könyve komoly űrt tölt be a hazai piacon. Mert bár ahogy fentebb említettük, elsősorban vizuális szemléleten keresztül fogja meg a brandinget, kitekint olyan társterületekre is, mint például a ux vagy a márkaépítés.

„Szellős, okos, olvasmányos, praktikus – méltatta a könyvet Kötcsei Csaba (HBO Europe, Creative Services). – Jó a szöveg, az illusztráció és a képek aránya. Épít saját tapasztalatra és ismert példákra is.”

A könyv öt fejezeten keresztül vezeti végig az olvasót az arculattervezés folyamatán, a brandingből kiindulva a vizuális elemek jelentésein át. Gyakorlatias: szinte minden oldalra jut valamilyen magyarázó illusztráció, kép, ábra. Az utolsó fejezetben pedig a rövid, kiegészítő információk mellett hasznos eszközt és branding-segédletet találunk.

A szerző 20+ év tervezési és oktatási tapasztalat birtokában írta meg a könyvet, amely hiánypótló szerepet tölt be a hézagos hazai   szakirodalomban, elvégre a branding vizuális aspektusával eddig nem foglalkozott ilyen behatóan magyar nyelvű könyv. Branding-fogékony grafikusoknak éppúgy hasznos, mint a vizualitást fontosnak tartó tanácsadóknak, diákoknak, és tágabban véve bárkinek, aki érdeklődik a branding és a vizualitás iránt.

(Serfőző Péter: Branding és a vizuális válasz, saját kiadás, 156 oldal, megrendelhető ezen a linken.)
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Összegyűjtötték az ország településeinek arculati kézikönyveit

Összegyűjtötték az ország településeinek arculati kézikönyveit

Új honlap gyűjti egybe az ország összes Településképi Arculati Kézikönyvét és Építészeti Tájegységi Arculati Kézikönyvét.

Megvan a Veszprém-Balaton 2023 új arculata

Megvan a Veszprém-Balaton 2023 új arculata

A szakmai zsűri egyhangúlag a Hidden Characters arculati terve mellett döntött.

Új arculatot kapott az Óbudai Egyetem

Új arculatot kapott az Óbudai Egyetem

Akár már bevásárolni is eljöhet velünk az intézmény.

Hirdetés