Hirdetés

 
Világhírű alkotókat lát vendégül megújuló diplomaosztója keretében a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem.

Az egyetem diplomaosztó ünnepségének célja, hogy a végzős hallgatók számára útravaló inspirációt nyújtson. A részvételre ezért olyan, a kreatív ipar területein nemzetközileg jegyzett, neves szakembereket, alkotókat kér fel a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemért Alapítvány, akiknek életútja példa lehet a hallgatók számára. Idén júniusban Paola Antonelli, a New York-i Museum of Modern Art (MoMA) vezető kurátora és Elizabeth Chai Vasarhelyi magyar származású Oscar-díjas filmrendező köszönti a MOME friss diplomásait. 

 

Elizabeth Chai Vasarhelyi és Jimmy Chin közös filmje, a Free Solo 2019-ben elnyerte a legjobb dokumentumfilmnek járó Oscar-díjat. Az elmúlt évek egyik legnagyobb hatású dokumentumfilmje Alex Honnold expedícióját követi: a hegymászó biztosítókötél és technikai segédeszközök nélkül hódítja meg az amerikai Yosemite Nemzeti Parkban található, El Capitan gránitsziklát. A magyar származású New York-i filmrendező összehasonlító irodalomtudományokat tanult a Princeton Egyetemen, és mindjárt az első filmjével, A Normal Life-al díjat nyert. 
 


Paola Antonelli nem csak kivételes építész és kurátor, de tanított a Los Angeles-i Kaliforniai Egyetemen, a Harvard Graduate School of Designban és a New York-i School of Visual Arts MFA programjában is. A TIME Magazin a világ legfontosabb design-vizionáriusai közé választotta, kurátori működése paradigmaváltó: 2012-ben ő vásárolt először a múzeum gyűjteményébe videojátékokat. Műfajokat átértelmező munkásságát számos könyvében, például a Design Emergency-ben is nyomon követhetjük, amelynek alapjait Alice Rawsthorn designkritikus szerzőtársával még a pandémia idején egy Instagram-csatorna formájában rakta le.
 


Az ebben megjelenő új szemléletmódot a magyar közönség a Design Világnapján, június 29-én Antonelli MOME-mesterkurzusán ismerheti meg: a There Is Always a Design Emergency című előadáson a világ legégetőbb problémáira válaszoló designerek formálódó szerepéről és munkásságuk, gondolkodásmódjuk az egészre gyakorolt hatásáról kaphatunk képet, Mexikótól Kairóig, a világ minden pontjáról gyűjtött jó gyakorlatokkal illusztrálva.  
 

There Is Always a Design Emergency – Paola Antonelli Masterclass  
Időpont: 2023. június 29. (csütörtök) 18:00  
Helyszín: MOME TWO Filmstúdió 

 

Forrás: sajtóanyag 

 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Úszóházat, szaunaházat és úszó világítótornyot is terveztek a Balatonra

Úszóházat, szaunaházat és úszó világítótornyot is terveztek a Balatonra

Több év kihagyás után ismét megszervezte a MOME az Úszóháztervezés a Balaton-parton kurzust. 

Fiktív használati tárgyak 2050-ből

Fiktív használati tárgyak 2050-ből

Válogatás a MOME „UTÓPIA – Jövő étkezése” kurzusán született konyhai eszközökből.

Hirdetés