Vasvári Péter Aranyrajzszög-díjas tervezőgrafikus kötetbe szedte az elmúlt évtizedek ikonikus magyar logóit.

Vasvári Péter Aranyrajzszög-díjas tervezőgrafikus kötetbe szedte az elmúlt évtizedek ikonikus magyar logóit. A Magyar logók című könyv 680 logót tartalmaz, amit több mint 4000 pályaműből választott ki a szakmai zsűri. 

A képzőművészeti ágaknak, ezen belül is az alkalmazott grafikának egyik fő területe a logótervezés. Erre a szakterületre, a tervezés és a logók csodálatos, ámde kihívásokkal teli világába kalauzol el bennünket ez a kötet. Olyan kiemelkedő színvonalú logókat és emblémákat mutat be, amelyet hazai alkotók készítettek: 680 színvonalas alkotást, melyet a logópályázatra érkezett több mint 4000 pályaműből neves szakmai zsűri választott ki. Ez a tematikus rendszerbe foglalt logógyűjtemény alkotja a könyv törzsanyagát.
 
Inspiráló és ötletgazdag válogatás, melyben a mai irányzatokat képviselő logókon túl feltűnnek mindenki által ismert klasszikusok, sőt a legmodernebb változatok is. A gyakorlati példák mellett ízelítőt kapunk az elméleti háttérből is: megismerhetjük a szakma neves képviselőinek gondolatait a logó fogalmáról, a jó logóról, annak megalkotásáról, megtudhatjuk a titkát, hogyan készül és mitől lesz valóban találó egy logó. Betekinthetünk a tervezés folyamatába is, képet kapva annak irányzatairól s az aktuális trendekről.

A Scolar Kiadó gondozásában megjelent, 319 alkotó 680 alkotását bemutató kötet témakörönként csoportosítva mutatja be a logókat (például állatok, emberek, növények, épületek, élelmiszerek, sportok), és saját fejezetet kaptak a régi magyar márkák is, melyek emblémáinak megszületéséről is olvashatunk a kötetben.
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Nemzetközi díjat nyert a Régészeti Látogatóközpont logója

Nemzetközi díjat nyert a Régészeti Látogatóközpont logója

A logó a Magyar Nemzeti Múzeum részére készült.

A logótervezés határai

A logótervezés határai

Hogyan osztályozhatjuk, és milyen tendenciák, új irányok vannak?

Budapest 150 izgalmas designhelyszíne egy térképen

Budapest 150 izgalmas designhelyszíne egy térképen

Megjelent a Budapest Design Map.

Hirdetés