Hirdetés

Vajda Réka fotói, Reisz Gábor versei

December 7. és 16. között látogatható a Főfotóban a Magyarázat mindenre című filmhez kapcsolódó kiállítás, melyen a forgatáson készült képek személyes, kézzel írt versekkel alkotnak különleges egységet.


A Magyarázat mindenre független magyar film forgatása 2022 nyarán zajlott, pillanatait Vajda Réka örökítette meg. A képek beállításai, kompozíciói és az elkapott momentumok mind messze túlmutatnak a szimpla standfotókon. Réka színes és fekete-fehér, középformátumú képein keresztül kicsit más szemszögből látjuk a film egyes jeleneteit.


Reisz Gábor, a film rendezője úton a forgatás helyszínére mindennap írt egy pár soros verset. E sorok néha történetet mesélnek, néha teljesen asszociatív módon adják vissza azt a hangulatot, ami meghatározta ezt a rendkívül intenzív, fárasztó ám annál örömtelibb időszakot. Gábor szövegei Réka fotóin kézzel írva szerepelnek, ezáltal teremtenek mindenki számára szabadon értelmezhető, ám mégis egyértelmű és szoros kapcsolatot film, fotó és szöveg között.
 

A kiállítás valamennyi képe a kézzel ráírt verssel megvásárolható.

Megnyitó: december 7., 19 óra
Helyszín: Főfoto, Budapest, Baross u 10, 1085További infók az esemény Facebook-oldalán!
 

Fejléckép: Vajda Réka
Forrás: a film hivatalos Facebook-oldala

 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Közös tér

Közös tér

2022. április 9., szombat 13 órától látogatható a II. Ipar- és Tervezőművészeti Nemzeti Szalon a Műcsarnokban, amelynek installációját a Hetedik Műterem tervezte.

Kortárs szupersztárok a Virág Judit Galériában

Kortárs szupersztárok a Virág Judit Galériában

Soós Nóra és a NagyMolnár művészcsoport kiállítása április 8-tól látható.

Mesteriskola 1953-2023 – kiállítás a FUGA-ban

Mesteriskola 1953-2023 – kiállítás a FUGA-ban

Hetven éves a rangos posztgraduális építészképzés.

Hirdetés