Kirsch Ádám emberalakja elsöprő fölénnyel nyert az online szavazáson. 

Minden év októberében Berlin a fények városává válik, ekkor rendezik ugyanis a Fények Fesztiválját (Festival of Lights). A nemzetközi porondon elismert művészek bemutatják fényinstallációikat, ezzel a város egy hatalmas, fényes színpaddá válik. Az idei különösen kedves számunkra, a nyertes ugyanis egy magyar művész lett.

Fat Heat alkotása a berlini Hotel de Rome épületén - Fotó: Fat Heat

A fény történeteket mesél, rajta keresztül a művészek bemutatják kultúrájukat és üzennek a társadalomnak. Berlin látványosságait, történelmi helyeit elfoglalja a fény - ez történik októberben Berlin utcáin.

Az idei téma a "Szabadság fényei" volt, amellyel a berlini fal lebontásának 30. évfordulóját is ünnepelték.

A fény így nemcsak a szabadságot kifejező eszközzé vált, hanem kultúrákat és kontinenseket összekötő elemmé is, hiszen a fény nem ismer határokat és minden országban ugyanazt a nyelvet beszéli. A fesztiválra összesen tizennégy ország művészei pályáztak, képeik 10 napon át jelentek meg a berlini épületek homlokzatain.

2019-ben a fesztivál közönségdíjasa Fat Heat, azaz Kirsch Ádám lett, toronymagasan nyert egy brit és egy svéd művész előtt. Fat Heat két évtizede van jelen a street art szcénéban, mára az egyik legismertebb magyar falfestők egyike, több nemzetközi fesztiválon is találkozhatunk a műveivel. Nyertes alkotását a berlini Hotel de Rome épületére vetítették ki. 

 

 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Magyar siker a berlini Fények Fesztiválján

Magyar siker a berlini Fények Fesztiválján

Kirsch Ádám emberalakja elsöprő fölénnyel nyert az online szavazáson. 

Két rangos díjat is nyert a Néprajzi Múzeum arculata

Két rangos díjat is nyert a Néprajzi Múzeum arculata

A Magyar Formatervezési Díj Vizuális Kommunikáció kategória fődíja után a Kreatív magazin által alapított RGB díjának nagyarculat kategóriájában is díjat kapott a Néprajzi Múzeum DE_FORM és Explicit Studio által tervezett arculata – a szakmai zsűri a legjobb, azaz RED fokozattal minősítette. Ennek kapcsán osztjuk meg a témában írt korábbi cikkünket!

Biennálén innen és túl | 1. rész

Biennálén innen és túl | 1. rész

A Giardini nemzeti pavilonjai | terek és tanulságok

Hirdetés