A figyelemfelhívó anyagok közül a legjobbakat közzéteszik, és szabadon oszthatja mindenki.

Az Egyesült Nemzetek Szervezete (ENSZ) az Egészségügyi Világszervezettel (WHO) közösen kiírt egy nyílt pályázatot designereknek és kreatív szakembereknek azzal a céllal, hogy küldjenek be olyan vizuális anyagokat, amelyekkel a lehető legegyszerűbben el lehet magyarázni az embereknek a vírus elkerülésének módjait, ezzel pedig a világjárvány ellaposítása is sikeresebb lehet.

Ezeket az alkotásokat, legyen az grafika, videó vagy éppen zene, a közlés előtt a WHO fogja jóváhagyni, hogy megakadályozzák a téves információk napvilágra kerülését.

"Példátlan helyzetben vagyunk, amelyben az eddig alkalmazott eszközök nem használhatóak" - mondta António Guterres, az ENSZ főtitkára. 

Az alkotókat arra buzdítják, hogy játékos és figyelemfelkeltő módon értelmezzék az ENSZ briefjében közölt információkat. A legjobb munkák kiválasztása után az anyagokat közzéteszik egy microsite-on, amely mindenki számára elérhető lesz, a műveket bárki megoszthatja, a cél, hogy minél több embert érjenek el az alkotásokkal. A kampánnyal különösen azokat az országokat, közösségeket szeretnék segíteni, amelyekben nagy a vírusnak való kitettség mértéke. 

Az ENSZ kiválasztotta azt a hat témakört, amelyekben szerintük a legégetőbb lenne a nyilvánosság tájékoztatása, és amelyekben pályázni lehet. Ezek középpontjában a személyes higiénia, a social distancing, a tünetek közlése, az álhírek megakadályozása és az adományok ösztönzése áll.

Forrás: ENSZ
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

"Egy jó koncepció megborzongat"

Hogyan indult a DECODE-díj, és mire számíthatunk az idén?

Magyar építészek nyerték az izlandi múzeum tervezésére kiírt nemzetközi pályázatot

Magyar építészek nyerték az izlandi múzeum tervezésére kiírt nemzetközi pályázatot

Az épület olyan, mintha a látogató nem egy múzeumba, hanem magába a tájba sétálna bele.

Ismét jelentkezhetsz a DECODE pályázatra

Ismét jelentkezhetsz a DECODE pályázatra

Egyedülálló pályázati és kiállítási lehetőség építészek, valamint vizuális és alkalmazott művészek számára.

Hirdetés