Egy állólámpára nem csupán praktikus okokból lehet szükségünk, hiszen egy jól megválasztott darab egészen új karaktert adhat az egész szobának. A kedvenceink a szemetgyönyörködtetően minimalista must-have verziók, melyek a tervezői kreativitás és leleményesség révén igazi ikonikus darabok. A Be light! válogatását közöljük.


IZGALMAS MINIMALIZMUS


A Foscarini Tobia állólámpája izgalmas színfoltja lehet minden szobának! Ferruccio Laviani olasz építész és tervező alkotása remek példa arra, hogy az egyszerűségnek milyen erős karaktere lehet: karcsú, kompakt és hordozható kialakításának köszönhetően könnyedén áthelyezhető.

Design by Ferruccio Laviani
 

 

EGY LÁMPA PARADOXONA


Az ikonikus Mantis BS1 színtiszta elegancia egy csipet költőiséggel. A lámpát Bernard Schottlander tervezte 1951-ben, a DCW éditions pedig napjainkban újraalkotta. Az eredeti formatervet Alexander Calder képzőművész zseniális munkája inspirálta, így született meg a légiesen könnyed Mantis, mely az egyensúly és az egyensúlytalanság, illetve a szimmetria-aszimmetria határait feszegeti.

Design by Bernard Schottlander
 

 

SZOFISZTIKÁLT VONALAK


Az Alicanto egy modern állólámpa, mely innovatív designjával, első látásra szinte meghazudtolja a fizikai törvényeket. A szembetűnő méretei mellett rendkívül szofisztikált vonalaival könnyedén képes alkalmazkodni akár modern-, akár vintage enteriőrökhöz is.

Design by Francesco Librizzi
 

 

Be Light! | Web | Facebook | Instagram
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Így teszik otthonná a lakást a lámpák

Így teszik otthonná a lakást a lámpák

A 2019-es lámpatrendek jegyében 3+1 praktikus tipp azoknak, akik a lakásuk világítását szeretnék hangulatosabbá tenni.

A járvány miatt megváltozott köztérhasználati szokásokat vizsgálja PTE és egy wuhani egyetem

A járvány miatt megváltozott köztérhasználati szokásokat vizsgálja PTE és egy wuhani egyetem

Azt is vizsgálják, hogy miként lehet a tervezési módszerekbe integrálni a közösségi életre vonatkozó egészségügyi előírásokat.

Július 18-án hajósmozi nyílik a Szajnán

Július 18-án hajósmozi nyílik a Szajnán

38 elektromos hajóból lehet majd filmeket nézni.

Hirdetés