Egy állólámpára nem csupán praktikus okokból lehet szükségünk, hiszen egy jól megválasztott darab egészen új karaktert adhat az egész szobának. A kedvenceink a szemetgyönyörködtetően minimalista must-have verziók, melyek a tervezői kreativitás és leleményesség révén igazi ikonikus darabok. A Be light! válogatását közöljük.


IZGALMAS MINIMALIZMUS


A Foscarini Tobia állólámpája izgalmas színfoltja lehet minden szobának! Ferruccio Laviani olasz építész és tervező alkotása remek példa arra, hogy az egyszerűségnek milyen erős karaktere lehet: karcsú, kompakt és hordozható kialakításának köszönhetően könnyedén áthelyezhető.

Design by Ferruccio Laviani
 

 

EGY LÁMPA PARADOXONA


Az ikonikus Mantis BS1 színtiszta elegancia egy csipet költőiséggel. A lámpát Bernard Schottlander tervezte 1951-ben, a DCW éditions pedig napjainkban újraalkotta. Az eredeti formatervet Alexander Calder képzőművész zseniális munkája inspirálta, így született meg a légiesen könnyed Mantis, mely az egyensúly és az egyensúlytalanság, illetve a szimmetria-aszimmetria határait feszegeti.

Design by Bernard Schottlander
 

 

SZOFISZTIKÁLT VONALAK


Az Alicanto egy modern állólámpa, mely innovatív designjával, első látásra szinte meghazudtolja a fizikai törvényeket. A szembetűnő méretei mellett rendkívül szofisztikált vonalaival könnyedén képes alkalmazkodni akár modern-, akár vintage enteriőrökhöz is.

Design by Francesco Librizzi
 

 

Be Light! | Web | Facebook | Instagram
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Itt vannak a 2022-es DECODE Díj nyertesei (X)

Itt vannak a 2022-es DECODE Díj nyertesei (X)

„Az a jó a DECODE-ban, hogy nincs egyértelmű receptje a jó alkotásnak...”

Látványos csillárok | Be Light! (X)

Látványos csillárok | Be Light! (X)

Designlámpa Guide No. 09.

Hirdetés