Hirdetés

38 elektromos hajóból lehet majd filmeket nézni.

Hirdetés

Napjainkban szinte minden iparágban felteszik az egymillió dolláros kérdést, vagyis miképp lehetne úgy szolgáltatni a jövőben, hogy a társadalmi távolságtartás szabályai ne sérüljenek. A dilemma nem kerülte el a mozikat sem. A világjárvány következtében világszerte megnőtt az érdeklődés az autósmozik iránt, amelynek egy különleges válfaját indítják útjára a héten Párizsban: csónakba szállhat, akinek elege van már az otthoni filmnézésből.

Hamarosan megnyílik Párizsban a Szajnára telepített hajósmozi: a Le Cinéma sur l’Eau kezdeményezés a Paris Plages keretében valósul meg. A Paris Plages a francia főváros hagyományos nyári projektje, amelyben ideiglenes strandokat nyitnak meg a lakosok nyári szórakoztatására. Idén az év eseményeire reflektálva új elemmel bővül a repertoár, a szervezők szerint biztonságosan, ráadásul festői környezetben adhatják át magukat az emberek a mozizás élményének.  

Az első vetítésre július 18-án kerül sor, amelyet plüss székek helyett 38 elektromos hajóból lehet megtekinteni, mindegyikben 2-6 ember foglalhat helyet, a szárazföldről pedig további 150 fő nézheti a filmeket nyugágyból. 

A helyszínhez és az elmúlt hónapok eseményeihez igazodó filmekkel indítják útjára a mozit: a Szabadúszók (Le grand bain) című film egy amatőr férfi szinkronúszó csapatról szól, a díjnyertes, Corona Story pedig a világjárvány történéseit taglalja. Júniusban egyébként az országban újranyitottak a filmszínházak, de a biztonság érdekében csak 50%-os telítettséggel üzemelhetnek.

Forrás: Le cinema sur l’eau
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Színház és mozi a Bethlen téri bérházban

Színház és mozi a Bethlen téri bérházban

90 éve tartották az első előadást a Bethlen téren.

Egyedi világítás a Telekom és a T-Systems közös székházában

Egyedi világítás a Telekom és a T-Systems közös székházában

Az ország legnagyobb irodaházának tervezésekor fő szempont volt a kreatív, inspiráló terek létrehozása.

A Rubik kocka ihlette a Puma új kollekcióját

A Rubik kocka ihlette a Puma új kollekcióját

A Rubik öszeállt a Pumával a Fall 2019-es ruhakollekció megalkotására, a végeredmény pedig önmagáért beszél.

Hirdetés