Február elején érkeznek a dán designbrand bútor- és kiegészítőújdonságai a Mobili Mania bemutatótermébe – a Couple dohányzóasztal, az Easy Portable LED-lámpa, a Wrap lounge-fotel és a Fiber konferenciaszék, valamint számos anyaghasználatában és színeiben felfrissített korábbi Muuto modell.

 

Tavaszi termékújdonságok

 

Texturált felületek | Couple Coffee Table

Rendhagyó felületek és szofisztikált tervezési részletek jellemzik a Couple dohányzóasztalt, amelyet az FSC™-minősítésű tölgyfa és a kőporcelán kerámialap kifinomult anyagtársítása tesz egyedivé. Sylvain Willenz designja 3 méretben (a kis egycsempéstől a nagyméretű kétcsempés modellekig) és 36 féle kombinációban elérhető, az asztallapok felülete sima vagy „hullámos” kőporcelán-lapokból áll. A kőporcelán felületek homok, szürkésbarna és halványkék színben, az asztal pedig tölgy és sötétolajozott tölgy kivitelben választhatók.
 

Couple Coffee Table

A fény könnyedsége | Ease Portable Lamp

Johan van Hengel a hagyományos asztali lámpák tipológiáját gondolta újra az Ease Portable LED-lámpa tervezésekor.Célja egy olyan hordozható fényforrás megalkotása volt, amely egyensúlyt teremt a hangulat-fények és a funkcionális, direkt fények között – három fokozatban dimmelhető, és vakításmentes fényt biztosít. Formanyelve kifejezetten könnyed, a felső és az alsó rész finoman olvad össze egy komplex egésszé. Az enyhén szélesedő talp egy váza formáját imitálja. Az Ease lámpa bármilyen környezetben – beltéren és kültéren egyaránt – helytáll: az ágy mellett, a home office-ban, az éttermi asztalokon, a co-working terekben, könyvtárakban vagy épp a teraszon, kertben. Kis helyigényű, mégis sok fényt ad – bárhová is kerül, teret teremt a térben és egy 50 cm-es sugarú kört vetít maga köré. USB-C kábellel tölthető, szürke, világoskék, szürkésbarna és fekete színekben elérhető.
 

Ease Portable Lamp

Karakteres komfort | Wrap Lounge Chair

Egy olyan designdarab, amely önmagáért beszél – az egyszerű, mégis kifinomult Wrap Lounge fotel a könnyedség érzését a karakteres formanyelvvel ötvözi. A rendkívüli füles fotel számtalan ülőpozíciót kínál az olvasáshoz és a pihenéshez – a Normal Studio designkoncepciójával egy olyan maximális komfortot nyújtó bútort hozott létre, amely finoman öleli körbe használóját. A Wrap az arányok és az anyagszerűség kontrasztjával játszik: a légies, puha Kvadrat és Rohleder textilekkel kárpitozott „paplan”-héj egy egyszerű és könnyű acélszerkezeten nyugszik, ezáltal a tárgy egy szobrászati műalkotássá válik. Az ötletes, lazán illeszkedő kárpitozás a Normal Studio és a Muuto hosszas kutatás-fejlesztésének,kézműves tudásának és szakértelmének eredményeképp született meg.
 

Wrap Lounge Chair

Feltűnő sziluett és ergonomikus ülés | Fiber Conference Armchair

A formatervezés egyik legnagyobb kihívása, hogy olyan egyszerű, jól funkcionáló hétköznapi tárgyakat hozzon létre, amelyek erős identitással rendelkeznek. A Fiber konferenciaszék épp ilyen, amely arra csábítja a felhasználót, hogy órákon át ücsörögjön benne. Szobrászi nyelvezete az üléskomforttal társul, így nem köt kompromisszumot a kényelem terén, a Fiber Conference karosszék a puha kárpitozás és az ülés párnázata révén fokozza a maximális komfort élményét. A szék belső héja 99%-ban újrahasznosított műanyagból készült, ami tudatos és innovatív szemléletet tükröz. A stílusos sziluett és az ergonomikus ülés kombinációja a Fiber széket valamennyi olyan helyiség meggyőző kiegészítőjévé teszi, ahol ülőpozícióban hosszabb időt töltünk – a munkahelyen, a tárgyalóban, vagy épp otthon az étkezőben. A darabok Kvadrat textíliákkal és bőrkárpitokkal rendelhetők.
 

Fiber Conference ArmchairÚj színek és felületek

A Linear System kollekció az asztalok, a világítás, a képernyők és a tálcák konfigurálható kialakításával új perspektívát kínál a modern munkaterek, vendéglátóhelyek és oktatási intézmények változó igényeinek kielégítésére. A program idén új matt felülettel újul meg. A sötét árnyalat karcsúbb megjelenést biztosít az asztalnak, miközben a design kifinomult arányrendszerét is hangsúlyozza.
 

Linear System

A Workshop dohányzóasztal a letisztult skandináv design nyelvét tükrözi könnyed és elegáns megjelenésével. 2023 tavaszán a tölgyfa alap melegsége a linóleum eleganciájával lép frigyre, a lágyan tapintható asztallap finoman merül el a tömör tölgyfa keretben.
 

Workshop

Az E27 függőlámpa egyesíti az ipari formatervezést és a skandináv egyszerűséget. Bár a design nem több, mint egy játékos szilikonkábelhez kapcsolt csupasz LED-izzó, mégis jellegzetes kiegészítője lehet bármely térnek. Idén hat új árnyalattal bővül a meglévő színpaletta, így immáron 23 színben elérhető a termék.
 

E27

A kézzel szőtt Pebble Rug egy változatos és tapintható felületű szőnyeg, amelyet a kavicsos tengerparton való séta érzéki érzése ihletett. Most két új színnel – Pale Blue, Brown Green – gazdagodik a kollekció, amelyek nemcsak a vibráló, de a kifinomult terekben is jól működnek.
 

Pebble Rug

Muuto

A fiatalos szemléletű dán bútorgyártó, a Muuto a skandináv designtradíciókat előremutató anyaghasználattal, korszerű technikai eljárásokkal és kreatív gondolkodással ülteti át a modern társadalom igényeinek megfelelő termékekbe. Mint nevük is szimbolizálja (a „muuto” finnül új perspektívát jelent), céljuk új perspektívát vinni a skandináv designba.

A 2006-ban Peter Bonnén és Kristian Byrge által alapított Muuto termékeinek esztétikáját a skandináv designhagyományok határozzák meg: a funkcionalizmus, a magas szintű kézműves technika és az őszinte formai kifejezés. Ezeket egészítik ki a kortárs tervezők innovatív szemléletével, a modern anyaghasználattal, a merész és kreatív gondolkodással. Összességében a fiatalos színek, a minőségi anyaghasználat, a funkcionalista megoldások és a megragadó esztétika jellemzi a Muuto kínálatában elérhető termékeket.

 

Forrás: sajtóanyag

 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Különleges karácsonyi ajándékok 
  • 2020-12-19 09:00
  • Deco

Különleges karácsonyi ajándékok 

Még most sem késő. Íme, néhány igazán különleges ajándékötlet.

Fenntarthatóság és felelősségvállalás a bútorgyártásban

Fenntarthatóság és felelősségvállalás a bútorgyártásban

Virtuális kerekasztal­ beszélgetés a Design Héten.

Hirdetés