Az alkotók szerint a játék alkalmas arra, hogy bizalmat keltsen a gyermekekben és motiválja őket.

Számos könyv, játék és fejlesztő tréning áll rendelkezésre ahhoz, hogy gyermekeink társadalmi, érzelmi és kognitív képességeit fejlesszük, de az Yves Béhar designer stúdió, valamint az Embodied robotfejlesztő cég most rátett minderre egy lapáttal: megérkezett Moxie, a mesterséges intelligenciával működő robot. "A célunk, hogy olyan robotokat alkossunk meg, amelyek társadalmi hasznossága megkérdőjelezhetetlen" - mondja Paolo Pirjanian, az Embodied alapítója. 

A robot létrehozására felállt egy szakértői csoport, amelyben fejlesztő pedagógusok, mérnökök és játéktervezők egyaránt részt vettek,  a végeredmény pedig egy olyan új játszótárs, amely képes felismerni és feldolgozni az emberi beszédet, reagál is a szavakra, sőt felveszi a szemkontaktust is. Az alkotók szerint a játék alkalmas arra, hogy bizalmat keltsen a gyermekekben és motiválja őket.

Moxie minden héten új küldetéssel látja el a gyermekeket, ezek főleg a tapasztalatgyűjtésre és ezek feldolgozására, az életképesség növelésére, az érzelmek szabályozására, a problémamegoldásra, a kedvesség, az empátia és a tisztelet elsajátítására ösztönzik a gyermekeket. Egy-egy ilyen küldetés során a gyermekek rajzolnak, olvasnak vagy éppen meditálnak. 

A szerkezetbe beépítettek egy alkalmazást, amely nyomon követi a gyermekek reakcióit, így a szülők és a szakemberek is pontos képet kapnak arról, hol tart a gyermek a fejlődésben. Kiderül, hogy melyek azok a készségek, amelyek még fejlesztésre szorulnak, Moxie pedig ekkor is teszi a dolgát: olyan feladatokat ad a gyermeknek, amelyek a fejlesztendő területekre fókuszálnak. 

Forrás: Embodied
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Hamarosan vízre száll Csehország első, 3D nyomtatással készült lakóháza

Hamarosan vízre száll Csehország első, 3D nyomtatással készült lakóháza

Az épületet egy nyomtatókarral ellátott robot készíti.

Drónokkal és robotokkal a koronavírus ellen

Drónokkal és robotokkal a koronavírus ellen

Nagyon hasznos munkát végeznek, de egyre több önkéntesre is szükség van.

Egyszülős Központ, Biennále és gyapjú ház az idei Highlights of Hungary jelöltjei között

Egyszülős Központ, Biennále és gyapjú ház az idei Highlights of Hungary jelöltjei között

Drón, robot, gyapjúház vagy esetleg egy közösségi tér lesz a nyertes? Inspiráló alkotások a hazai kreatív világból, január 28-ig lehet szavazni.

Hirdetés