Érthető, ha magával ragad a loftos lelkesedés, de figyeljünk oda minden részletre.

A manapság egyre nagyobb népszerűségnek örvendő indusztriális lakberendezési design stílusjegyeit a gyárépületekből, műhelyekből és az Ipari Forradalom korszakából meríti. Alapvetően egy karakteres, kissé maszkulin lakberendezési forma, melyet tágas terek, kevés kiegészítő vagy bútor jellemez, de az egyediség mindkét esetben nagyon fontos. A Be Light! válogatásában olyan lámpákat gyűjtött össze, melyek remekül beleillenek az indusztriális mindkét vonalába: a már csak koncepciójában hasonlító soft-, vagy az igazán kemény élekkel és anyagokkal dolgozó hard irányzatába is.

Több mint garázslámpa

A Marset Chispa garantáltan az indusztriális stílus rajongóinak kedvence lesz. A garázslámpát idéző formaterv kiváló minőségű anyagokkal párosul, illetve a lámpa három megvilágítási beállítással- és beépített akkumulátorral is rendelkezik. Narancssárga, kék, zöld és rézszín részletekkel ellátott speciális fekete változatban kapható, amelyet a CUPRA autóipari márkával együttműködve terveztek meg. (Design by Joan Gaspar)

Egy igazi klasszikus

A DCW éditions LAMPE GRAS N°211-311 lámpája asztallaphoz rögzíthető- és duplacsuklós kialakításával rendkívül praktikus választás akár irodába, akár otthonra. 1921-ben Bernard-Albin Gras a 20. század egyik leginnovatívabb designere számos lámpát tervezett irodai és ipari környezetbe. A GRAS lámpa, ahogy később nevezték, meghökkentő volt egyszerű, robusztus, mégis nagyon ergonomikus és designja a mai napig megállja a helyét.

Hajólámpa patinás köntösben

Az ASTRO Thurso Oval egy igazi gyöngyszem, akár kül-, akár beltéren használjuk. A lámpatest tömör sárgarézből készült, amit nemcsak úgy terveztek, hogy ellenálljon az időjárásnak, de ahogy az idő múlásával természetes patinát szerez, más-más arcát mutatja majd. Természetesen az anyag visszacsiszolással visszanyeri ragyogó rágaréz színét.

BE LIGHT! honlap  I  Facebook  I  Instagram
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

A fény, ami víz alatti érzést kelt

A fény, ami víz alatti érzést kelt

MOME x BE LIGHT! pályázat, 2. rész.

Újra itt a Fény Bibliája

Újra itt a Fény Bibliája

14. kiadásánál jár a Delta Light kétévente megjelenő katalógusa.

Ragyogó hallgatói ötletek a MOME x BE LIGHT! kurzuson

Ragyogó hallgatói ötletek a MOME x BE LIGHT! kurzuson

A pályázat a Lighting Design határait feszegeti.

Hirdetés