A Múzsa porcelánjainak mintázata egyedi motívum, amit a herendi művészekkel közösen alkottak, kizárólag a luxus koktélbár számára.

A Four Seasons Hotel Gresham Palotában 2020-ban megnyílt Múzsa luxus koktélbár és a Herendi Porcelánmanufaktúra együttműködésében született egyedi, kézi készítésű GRAM szett a tradíció és innováció tökéletes találkozása.

A századfordulós Budapest sokak szerint a magyar főváros aranykora. Ma már azonban nem csak fotók, képeslapok, színes plakátok repítenek vissza ebbe a különleges, vibráló, modern, békebeli időszakba. A Gresham Palotában tavaly nyitotta meg kapuit a Múzsa, ahol újra átélhetjük a múlt század eleji kifinomult eleganciát. Mi több a város első luxus koktélbárjában nem kell szállóvendégeknek lennünk ahhoz, hogy kikapcsolódhassunk egy koktél, egy cukrászati remek vagy gasztronómiai különlegesség mellett. 

Fotó: Barbay Csaba

Menyhárt Attila cukrászséf desszertjei, Győrffy Árpád séf ételei és Rédli Ádám koktélkülönlegességei ráadásul Herendi porcelánokon érkeznek, és nem is akármilyeneken. A Herendi Porcelánmanufaktúra „The Royal Garden” elnevezésű, kézzel festett porcelánjait csak a Four Seasons Gresham Palotában és a Buckhingam Palotában használják.

„Mikor megálmodtuk a Múzsát, az ország gazdag kulturális örökségéből inspirálódtunk, elsődleges célunk volt, hogy bemutassuk az itt élő tehetséges művészek munkáit. Helyi alapanyagokból készülnek a koktélok és az ételek is, a bár összes dolgozója magyar. Már a kezdetektől nyilvánvaló volt, hogy az ételeket Herendi porcelánon tálaljuk majd. A mi szemünkben ők képviselik Magyarország legjavát. A közös munka gyümölcséről, a GRAM szettről pedig bátran kijelenthetjük, pontosan olyan különleges és páratlan lett, mint amilyennek elképzeltük” – mondta Yves Giacometti, a Four Seasons Hotel Gresham Palace szállodaigazgatója.

Fotó: Pinewood Lifestyle

A GRAM szett különlegessége a Gresham palota mozaikjai által ihletett pikkelyes egyedi minta, amelyet a herendi művészekkel közösen alkottak, kizárólag a Múzsa számára – a motívumok a lobbira emlékeztetnek, a keret pedig a koktélbár arany-türkiz színvilágát idézi.

„Egyedi, kézi készítésű Herendit terveztünk, egyedi helyre a Gresham-be. A Gresham minta tradíciói a 19. századi távol-keleti motívumokhoz nyúlik vissza, a 21. századi innovációt pedig Vilmos herceg és Kate hercegnő angliai esküvőjére nászajándékként átadott herendi Royal Garden minta részletei adják – tradíció és innováció a Gresham asztalaira kerülő Herendi porcelánokban. Célunk, hogy a pihenésre érkező vendég harmóniát, eleganciát és kényeztetést kapjon” – mondta el dr. Simon Attila, a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. vezérigazgatója.

Fotó: Pinewood Lifestyle

Szeptember 23-án a budapesti Gresham Palotában Yves Giacometti, a Four Seasons Hotel Gresham Palace szállodaigazgatója és dr. Simon Attila, a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. vezérigazgatója közösen mutatták be Magyarország első kézműves szecessziós koktélbárjának, a Múzsa és Herendi Porcelánmanufaktúra közös együttműködését.
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Herendi X Múzsa – újraélt aranykor

Herendi X Múzsa – újraélt aranykor

A Múzsa porcelánjainak mintázata egyedi motívum, amit a herendi művészekkel közösen alkottak, kizárólag a luxus koktélbár számára.

Új világítástechnika a Herendi Porcelánmanufaktúra bemutatótermében

Új világítástechnika a Herendi Porcelánmanufaktúra bemutatótermében

Elegáns, diszkrét és sok energiát megspórolnak vele.

Egyszerű, de zseniális ötlet a városok élhetőbbé tételére

Egyszerű, de zseniális ötlet a városok élhetőbbé tételére

Áttört gerincű vasbeton villanyoszlop kiegészítése B-típusú madár odúval – ez a BIVAK legújabb koncepcióterve, amely segítségével a természet is birtokba veheti az infrastruktúrát.

Hirdetés