Hirdetés

Friss diplomás projektek közül szemezgetünk

A nyár eleje a diplomázás időszaka, amikor évről évre fiatal építészek és designerek lépnek ki az egyetemről, tele friss lendülettel és ambícióval. Az OCTOGON online-on az elkövetkező időszakban különböző egyetemekről válogatunk izgalmas diplomaterveket. Jávorszky Dóra a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) Tervezőgrafika szakán szerzett MA diplomát. A projekt kivonatát a szerző leírásában közöljük.

 

 

A „Hello halál” című művészkönyvem egy olyan kiadvány, amely életünk egyik legmeghatározóbb kérdéskörével, a halállal foglalkozik. Arra törekedtem, hogy 45 idézeten keresztül a lehető legtöbb aspektusból világítsam meg ezt a szerteágazó és megválaszolhatatlan jelenséget, gondolkodásra és saját válaszai megkeresésére ösztönözve az olvasót. 

 

 

A Magyar értelmező kéziszótártól, Bibliai idézeten, lapp népmesén és Beton Hofi dalszövegen át járom körbe a témát, és vetek fel gondolatokat test-lélek kapcsolatáról, fiatalkori halálról vagy az eutanáziáról. Mind a szöveget, mind a képi világot illetően, egy tiszta, objektív, tárgyilagos hangulatot hoztam létre, ami mindamellett, hogy valamelyest az én igazságomat és hozzáállásomat is magában hordozza, nem kizárólag nekem és rólam szól, hanem bárkinek, aki érdeklődve fellapozza a könyvet, elkezdi befogadni a látottakat, és nyitott arra, hogy ezzel az alapvetően tabu témával mélyebben is foglalkozzon. 
 

 

Témavezető: Gál Krisztián
Forrás: METU
Fotók: Bezzeg Gyula

 

 

További képek a galériában!
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Civilizációs gyomrosok

Civilizációs gyomrosok

Stephen Lee: A táplálkozás százmillió éves története – könyvkritika.

Hamarosan nyit a MOME étterme

Hamarosan nyit a MOME étterme

Elérhető árú, változatos, minőségi gasztronómiai tartalommal.

A csapatmunka hozott Red Dot díjat a festmény-csomagolásnak

A csapatmunka hozott Red Dot díjat a festmény-csomagolásnak

A Mizo Art Coffee termékek díjnyertes dobozgrafikáit tervező Dió Stúdió elárulta a siker titkát.

Hirdetés