Három budapesti helyszínen mutatják meg alkotásaikat a végzősök a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) diplomakiállításain 2024 júliusában. 

A Budapesti Metropolitan Egyetem Magyarország legnagyobb művészeti képzési portfólióval rendelkező felsőoktatási intézményeként immár hagyományos módon minden évben lehetőséget biztosít számos művészeti területen a frissen végző hallgatói számára, hogy diplomamunkáikat az érdeklődő nagyközönségnek is megmutathassák.

A mozgókép, animáció és média design területein végző hallgatók diplomamunkái egy budapesti moziban, nagy vásznas vetítések keretében mutatkoznak be - idén először ezt közösen, egy több napos fesztivállá bővülve, METUSCOPE Filmszemle néven a Corvin Moziban rendezték meg -, míg az építészet, formatervezés, fotográfia, grafika, divat és textil területén az elkészült diplomamunkák kiállítás formájában tekinthetőek meg.

Idén júliusban három terület - a fotográfia, a tervezőgrafika, valamint a formatervezés - frissen diplomázott hallgatóinak kiállításai várják az érdeklődőket a FUGA Budapesti Építészeti Központban, a FISE Galériában, illetve az egyetem Infopark kampuszán található METU Galériában.

METU Fotográfia diplomakiállítások

  • Helyszín: FUGA, Breuer Marcel terem
  • Nyitva tartás: június 28. – július 20., szerdától vasárnapig 14:00 – 19:00 óra között

A FUGA-ban megtekinthető kiállításon június 28-tól július 9-ig a Fotográfia alapszak nappali képzésének riport-, divat- és alkotói fotográfia specializációs hallgatói, július 10-től 20-ig pedig a Fotográfia nappali és levelező mesterképzések, valamint a levelező alapképzés hallgatói állítják ki diplomamunkáikat.

A kiállítás több izgalmas kísérőeseménnyel is várja a látogatókat, köztük válogatott alkotásokat, projekteket bemutató prezentációkkal, valamint tárlatvezetésekkel, amelyek betekintést nyújtanak többek között az alkotók indítékába, kreatív folyamataiba, valamint a METU Fotográfia szakok szakmai közösségének műhelymunkáiba. Bővebb információk az esemény weboldalán, illetve a METU Facebook eseménye alatt találhatóak.

METU Tervezőgrafika Best of Diploma kiállítás

  • Helyszín: METU Galéria & Infopark I Épület Aula, 1117 Budapest Infopark sétány 1
  • Nyitva tartás: július 7-18., hétfőtől szombatig 10:00–18:00 óra között

A METU Infopark kampuszán, a METU Galériában és az előtte lévő Aulában bemutatkozó kiállításon a látogatók a Vizuális Kommunikáció Tanszék Tervezőgrafika alap- és mesterszakos, magyar és nemzetközi hallgatóinak idei legkiemelkedőbb diplomamunkáiból készült válogatást tekinthetnek meg. Bővebb információk az esemény weboldalán, illetve a METU Facebook eseménye alatt találhatóak.

ÁTALAKULÁS - METU Kreatív ékszer specializáció diplomakiállítás

  • Helyszín: FISE Galéria,1054 Budapest, Kálmán Imre u. 16.
  • Nyitva tartás: 2024. július 9-től 19-ig, hétfőtől-péntekig 14:00 és 18:00 között

Divat és Textil Tanszékének Kézműves tárgykultúra alapképzésének korábbi Kreatív ékszer specializációjának utolsó diplomakiállítása. A formaképzésre hangsúlyt helyező képzésen a hallgatók a bőr- és fémművesség technológiáit elsajátítva komplex tárgyalkotási folyamatot ismerhettek meg. Az Átalakulás címet viselő kiállítás a 2024-ben frissen végzett Kreatív ékszer specializációs hallgatók diplomamunkáit, és az általuk bejárt út legfontosabb pontjait mutatja be. Bővebb információk az esemény weboldalán, illetve a Facebook esemény alatt találhatóak.

Forrás: METU
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Terápiás domborítások

Terápiás domborítások

Sógor Sarolt Kapcsolódások című diplomamunkája a MOME Ékszertervezés és fémművesség MA szakán.

A MUT 2021. évi Diplomadíj Pályázata várja a jelentkezőket

A MUT 2021. évi Diplomadíj Pályázata várja a jelentkezőket

2022. január 10-ig lehet feltölteni a pályázatokat.

A METU a Veszprémi EKF program stratégiai partnere

A METU a Veszprémi EKF program stratégiai partnere

Stratégiai együttműködési megállapodást kötött a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program és a Budapesti Metropolitan Egyetem.

Hirdetés