Hirdetés

Magyar Formatervezési Díj és Design Management Díj 2015

Szeptember 25-étől, a Design Hét Budapesthez kapcsolódóan látogatható a Magyar Formatervezési Díj és a Design Management Díj kiállítás az Iparművészeti Múzeumban. Idén több mint háromszáz alkotás - innovatív hazai termék és koncepció - érkezett a Magyar Formatervezési Díj, és közel száz jelölés a Design Management Díj felhívásokra. A beérkező pályamunkák közül a legkiemelkedőbbeket – a díjjal elismerteket és a kiállítási jogot nyert alkotásokat –, a hazai design legfrissebb szeletét tekintheti meg a nagyközönség.

Magyar Formatervezési Díj

A nemzetgazdasági miniszter által meghirdetett Magyar Formatervezési Díj pályázaton idén a termékek mezőnye volt a nevezések tekintetében a legerősebb: ebben a kategóriában 105 friss szemléletű, versenyképes alkotás érkezett. A formatervezett lámpák, bútorok, sporteszközök és innovatív ipari megoldások egy jelentős hányada már azt is bizonyította, hogy a design alkalmazása gazdaságélénkítő hatással bír: számos közülük ugyanis már sikeresen piacra lépett vagy épp a piacralépés küszöbén áll. A diákmunka és terv kategóriában több ígéretes, befektetőre váró koncepció kerül bemutatásra a kiállításon.

Design Management Díj

A Magyar Formatervezési Díjnál ugyan fiatalabb, de gazdasági szempontból annál nagyobb jelentőséggel bíró Design Management Díjra a designtudatos gazdálkodó szervezetek és intézmények pályázhattak. Az elismert vállalkozások és szervezetek mindegyike alátámasztja a designmenedzsment alkalmazásának szektortól független szükségességét. Az őket bemutató kiállítás olyan hazai jó példákat, vállalatokat, szervezeteket sorakoztat fel, amelyek felismerték és tökéletesen alkalmazzák is a designtudatos gondolkodást ahhoz, hogy gazdaságilag sikeresek legyenek.

A Magyar Formatervezési és a Design Management Díjhoz kapcsolódó kiállítások szeptember 25-étől november 15-ig tekinthetőek meg az Iparművészeti Múzeumban. A bemutató a Home Sweet Home és a Kollektív képzelet – Ibero-amerikai designbiennálé (BID14) kiállításokkal együtt a Design Hét Budapest része. 


 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Új sportág és design díj egy gyerekkori élményből

Új sportág és design díj egy gyerekkori élményből

Néhány éve még spaniferrel körbetekert faasztallal kísérleteztek, ma már nemzetközi sportág lett a Teqball.

Fület tervezni a legnagyobb kihívás

Fület tervezni a legnagyobb kihívás

Mármint ha a Hollóházinak kell porcelán étkészletet tervezni, márpedig Sütő Erika és Golovics Ferenc pontosan ezt tette.

Gyógyászati termékcsaládot és szemüvegkeretet is díjaztak a Design Hét nyitányán

Gyógyászati termékcsaládot és szemüvegkeretet is díjaztak a Design Hét nyitányán

A Magyar Formatervezési Díj és a Design Management Díj nyerteseinek munkáiból ingyen megtekinthető kiállítás nyílt.

Hirdetés