Hirdetés

Magyar Formatervezési Díj és Design Management Díj 2015

Hirdetés

Szeptember 25-étől, a Design Hét Budapesthez kapcsolódóan látogatható a Magyar Formatervezési Díj és a Design Management Díj kiállítás az Iparművészeti Múzeumban. Idén több mint háromszáz alkotás - innovatív hazai termék és koncepció - érkezett a Magyar Formatervezési Díj, és közel száz jelölés a Design Management Díj felhívásokra. A beérkező pályamunkák közül a legkiemelkedőbbeket – a díjjal elismerteket és a kiállítási jogot nyert alkotásokat –, a hazai design legfrissebb szeletét tekintheti meg a nagyközönség.

Magyar Formatervezési Díj

A nemzetgazdasági miniszter által meghirdetett Magyar Formatervezési Díj pályázaton idén a termékek mezőnye volt a nevezések tekintetében a legerősebb: ebben a kategóriában 105 friss szemléletű, versenyképes alkotás érkezett. A formatervezett lámpák, bútorok, sporteszközök és innovatív ipari megoldások egy jelentős hányada már azt is bizonyította, hogy a design alkalmazása gazdaságélénkítő hatással bír: számos közülük ugyanis már sikeresen piacra lépett vagy épp a piacralépés küszöbén áll. A diákmunka és terv kategóriában több ígéretes, befektetőre váró koncepció kerül bemutatásra a kiállításon.

Design Management Díj

A Magyar Formatervezési Díjnál ugyan fiatalabb, de gazdasági szempontból annál nagyobb jelentőséggel bíró Design Management Díjra a designtudatos gazdálkodó szervezetek és intézmények pályázhattak. Az elismert vállalkozások és szervezetek mindegyike alátámasztja a designmenedzsment alkalmazásának szektortól független szükségességét. Az őket bemutató kiállítás olyan hazai jó példákat, vállalatokat, szervezeteket sorakoztat fel, amelyek felismerték és tökéletesen alkalmazzák is a designtudatos gondolkodást ahhoz, hogy gazdaságilag sikeresek legyenek.

A Magyar Formatervezési és a Design Management Díjhoz kapcsolódó kiállítások szeptember 25-étől november 15-ig tekinthetőek meg az Iparművészeti Múzeumban. A bemutató a Home Sweet Home és a Kollektív képzelet – Ibero-amerikai designbiennálé (BID14) kiállításokkal együtt a Design Hét Budapest része. 


 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Böngészőbővítmény és a Rubik-kocka utódja is kapott formatervezési díjat

Böngészőbővítmény és a Rubik-kocka utódja is kapott formatervezési díjat

Átadták a Magyar Formatervezési Díjakat és Design Management Díjat, elstartolt a Design Week.

Busásan megtérült befektetni a designba

Busásan megtérült befektetni a designba

Paradoxonnak hangzik a papírmentes nyomda, de a Varga-Flexónál digitalizálták a folyamatokat, és bevonták a kollégákat a termékfejlesztésbe. 

Ergonomikus szék 3D-s hajlításokkal

Ergonomikus szék 3D-s hajlításokkal

A PlyDesign kollekció legújabb darabja, a Frigate székcsalád strapabíró, tartja a derekat, és nem nyomja a lapockát.

Hirdetés