Az idei téma az otthoni fűtés és energiatakarékosság.

Az energiaválság miatt a magyar háztartásokban a legkülönbözőbb módokon próbálnak meg takarékoskodni, hogy meg tudják oldani lakásuk fűtését. A Habitat for Humanity Magyarország ezért idén újra megrendezi Hon-Vágy című fotópályázatát, amellyel az otthonok megfelelő fűtésének fontosságára szeretnék felhívni a figyelmet. A jelentkezőktől olyan fotókat, fotósorozatokat várnak, amelyekben megjelenik az otthon kellemes melege vagy annak hiánya, illetve a házi energiatakarékosság témája. 

 

A Habitat for Humanity Magyarország lakhatási szegénységgel foglalkozó nemzetközi civil szervezet 2017-ben indította el Hon-Vágy című fotópályázatát az otthon sokszínűségének, valamint hiányának bemutatására. Az utóbbi években a Covid miatt elmaradt, azonban idén újra megrendezett fotópályázattal az otthonok megfelelő fűtésének fontosságára szeretnék felhívni a figyelmet.

A jelentkezőktől olyan fotókat, fotósorozatokat várnak, amelyekben megjelenik az otthon kellemes melege vagy annak hiánya, illetve a házi energiatakarékosság változatos formái.

 Fotó: Csátich Renátó // © Habitat for Humanity Magyarország

A téma jelentőségét az adja, hogy a szegénységben élő háztartásokban évről évre az egyik legnehezebb kérdés az otthon megfelelő fűtése. A jelenleg is zajló energiaválság különösen súlyossá tette a helyzetet: egyre több család számára okoz gondot a fűtés megfizethetősége, és a fatüzelésre való tömeges áttérés miatt sok helyen tűzifahiány is fellépett. A családok ezért a legkülönbözőbb módokon takarékoskodnak, a fűtőberendezések cseréjétől a lakás egyes részeinek lezárásáig.

2023. március 31-ig várják a fotókat, fotósorozatokat amatőr és profi fotósoktól egyaránt, amelyek „Az otthon meleg-e?” című témához illeszkedve emberi történeteket, élethelyzeteket jelenítenek meg.
 

A pályázat nyílt és díjmentes, a szervezet honlapján található pályázati adatlap kitöltésével lehet jelentkezni.

A szakmai zsűrit Sebestyén László fotográfus, Gerő Elektra grafikus, valamint a Habitat for Humanity Magyarország munkatársai alkotják.


A nyerteseket a szervezők e-mailben értesítik 2023. április 20-ig. Az első három helyezett nyereménye egy fotószaküzletbe szóló vásárlási utalvány.

A díjazott fotókból, valamint a további kiválasztott képekből a Habitat for Humanity Magyarország 2023 májusában kiállítást rendez tavasszal megnyíló közösségi terükben.
 

A pályázat részletei, díjai és szabályzata a szervezet Hon-Vágy aloldalán olvasható, a jelentkezéssel kapcsolatos kérdéseket pedig az info@habitat.hu e-mail címre várják. További információ a kiállítással kapcsolatban a Habitat Facebook-oldalán érhető majd el.

 

Habitat for Humanity Magyarország | Web Facebook | Instagram

 


Forrás: sajtóanyag

 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Lendületben a HAN - de mi is az?

Lendületben a HAN - de mi is az?

Megtudod, ha meghallgatod első kerekasztal beszélgetésüket az építészek humanitárius szerepvállalásáról

Lakhatás, ahogy mi látjuk

Lakhatás, ahogy mi látjuk

A MOME Építészeti Intézet kiállítása a FUGÁban.

Évek óta üresen álló épületben alakít ki Kreatív Központot a Habitat a Margit körúton

Évek óta üresen álló épületben alakít ki Kreatív Központot a Habitat a Margit körúton

Az épület felújítását követően a hely a szervezet székhelyeként, valamint közösségi- és rendezvénytérként, lakhatási műhelyként fog szolgálni.

Hirdetés