A Quadro erdőt telepített Kenyában.

A Quadro design tettekre váltja filozófiáját; bizonyságául annak, hogy a környezet védelmét komolyan gondolja, erdőt telepített a Treedom online platform közreműködésével. Az első Quadro Forest 200 újonnan elültetett fából áll Kenyában. Az új erdőt a helyi közösség gondozza.

 

 

A Quadro azt vallja magáról, hogy több, mint design – filozófia. Minden tárgy mögött áll egy történet, és minden történet mögött áll egy ember. Kézzel készített termékeiben ez a történet folytatódik, a tervező továbbadja az alkotónak, az alkotótól pedig a leendő tulajdonoshoz kerül.

Mindig is előnyben részesítették azokat a gyártási folyamatokat, amelyek csökkentik a környezetterhelést, elkerülik a szennyező anyagok vagy a környezetre mérgező folyamatok alkalmazását. Az acél, amellett, hogy teljesen újrahasznosítható, időtálló is, nem kell évente lecserélni, növelve ezzel a hulladék mennyiségét. Ráadásul bármikor felújítható és újra forgalomba hozható.

A természeti ciklusok, amikbe az ember az utóbbi évszázadokban durván beavatkozott, megkerülhetetlenek, és példaként szolgálnak a klímaválság idején. Ennek a jegyében született az első Quadro Forest Kenyában, ahol a cég 200 darab, helyben jól megélő kávé-, avokádó-, grevillea-, tephrosia- és moringafa megvásárlását finanszírozta.

Tervük, hogy az erdőt tovább növelik, folyamatosan fejlesztik, új fákkal gazdagítják. Alecio Ferrari fotóművésszel a Quadro már egy ideje együttműködik, a művész három képnek adományozásával támogatta a projektet, melyet új fák vásárlására fordítottak.


„A Treedom segítségével Kenyában elültetett 200 fa körülbelül 71 750 kg CO2-t nyel el. Elkötelezettségünk, hogy ezt a számot a jövőben tovább  növeljük. Szilárdan hiszünk a Treedom projektben, amely a »Zöldítsük ki a bolygót« mottó jegyében nem öncélú jócselekedet, hanem egy ténylegesen érvényes üzleti modell, amely képes környezeti, társadalmi és gazdasági előnyöket generálni" - mondta a kezdeményezésről Enrico Magistro és testvére, Elena, a cég társalapítói.

 

Forrás: Quadro
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Ne vágd ki!

Ne vágd ki!

Film az emberről, aki fákat ültetett.

Tengeri herkentyűk katedrálisa

Tengeri herkentyűk katedrálisa

Fény és fa uralja Matty Matheson séf torontói éttermét.

Mitől elegáns egy gazdasági épület?

Mitől elegáns egy gazdasági épület?

A cseh Papousek & Silhan Architects iroda frappáns választ adott a kérdésre.

Hirdetés