Az installáció az Egy a természettel című kiállításhoz készült.

Rendhagyó installációt tervezett Czeglédi Lajos diplomás iparművész tervező a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban megnyílt Egy a természettel – Vadászati és Természeti kiállításhoz: egy igazi erdőt álmodott meg a szalagszerű vitrinsorok mentén.

A vadászatot és vadászfegyvereket bemutató monumentális és egyedi hangulatot sugárzó tárlat megjelenését Czeglédi Lajos diplomás iparművész tervező, a Salisbury Régészeti Építészeti Kft. munkatársa álmodta meg, aki húszéves tapasztalatát és a kiállításokra való rálátását egyfajta kortárs művészeti alkotásként teljesítette ki a tárlatban. A Magyar Mezőgazdasági Múzeum historizáló impozáns belső tereibe szalagszerű vitrinsorokat képzelt el, majd valósított meg, régi és modern kapcsolatát harmonikusan, a térbe tökéletesen illeszkedve. A kiállítás tematikáját kronológia szerint építették fel, a látogatók a vadászat tárgyait, módszereit, elemeit a honfoglalástól a jelenkorig tekinthetik meg.

A tervező éppen ezért gondolt egy merészet, és egy szimbolikus erdőt épített fel az épület belsejébe, amiben egy hosszú vitrinsávon keresztül viszi magával az érdeklődőt.

A terveket azonban meg is kellett valósítani, amiben a Tranzorg Kft. vállalt szerepet, akik mindössze másfél hét alatt építették fel a monumentális, húsz köbméternyi fából megalkotott installációt. A tervezéssel együtt mindössze szűk két hónap alatt megvalósított tárlat másfél hét alatt épült meg a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban, amit közel hetven méter hosszú vitrinsáv alkot. Az idő rövidsége miatt az installációk már akkor elkezdtek a helyükre kerülni, amikor még a vitrinhossz nem volt végleges, így elmondható, hogy elképesztő hajrában alkották meg a kivitelezők a látogatók számára a beltéri erdőt.

A nagyobb képekért kattints a galériára!
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Erdőt építettek a Mezőgazdasági Múzeumba

Erdőt építettek a Mezőgazdasági Múzeumba

Az installáció az Egy a természettel című kiállításhoz készült.

A csillárok, melyeken négy évig dolgoztak

A csillárok, melyeken négy évig dolgoztak

A Salisbury Kft. szakemberei korabeli fotók és tervtöredékek segítségével dolgoztak a Szent István-terem csillárain.

Mamutmaradványokat találtak magyar régészek egy osztrák autópálya építésénél

Mamutmaradványokat találtak magyar régészek egy osztrák autópálya építésénél

És az első Homo sapiens vadászokról is előkerültek részletek az A5-ös autópálya építésénél.

Hirdetés