Épp ott, épp akkor

Napelemes, terepjáró lakóautóval hajthatunk a természetbe.

A 2017-ben alapított coloradói CampWorks környezettudatos szemléletű csapata a minőség elkötelezettje. Thomas Hoffmann alapító-ügyvezető, Kristian Rene kommunikációs és Zach Finnimore mérnökigazgató maguk is kalandorok. Kitűzött céljuk az embereket a természet közelébe juttatni: Nomadic System One (NS-1) névre keresztelt lakóautójukkal úttalan utakra invitálnak. Jövőbemutató, napelemes járművükkel a táborozás fogalmát kortárs szintre emelik, ezzel pedig a laikusok számára is új értelmet nyerhet a szabadban eltöltött idő.

 

 

Az NS-1 több mint egy átlagos lakóautó: a napenergiával üzemelő, saját mikrohálózattal épített terepjáró tulajdonságai túlmutatnak piaci versenytársain. Megálmodói kiemelkedő minőségű anyagokból építették e teljes mértékben elektromos közlekedési eszközt. Akkumulátora akár 1.840W napenergiát is képes tárolni, amit aztán generátorként a saját elektromos vontatójárművének táplálására fordíthat.

 

 

A CampWorks „Ott élj, ahol vagy” szlogenjének megfelelően modern lakóautójuk egyesíti az otthon kényelmét és az utazás szabadságát. A nagy kapacitású akkumulátorok összesen 11.000kWh teljesítményt biztosítanak, ennek köszönhetően az NS-1 100%-ban hálózatfüggetlen. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy tulajdonosa kedve szerint bárhol, bármikor tábort verhet.

 

 

A független kerékfelfüggesztéssel rendelkező, acél kartervédővel és terepgumikkal szerelt, nagy hasmagasságú NS-1 extrém terepviszonyok között is megállja a helyét. A jármű karosszériája kompozit anyagokból, varratmentes technológiával készült, ellenálló és gyakorlatilag vízhatlan. Ablakai duplán üvegezettek, a belső fapanelek az esztétikumon túl a hang- és hőszigetelésben játszanak szerepet. A lakókocsi belsejének két meghatározó helyisége a kényelmes hálórész és az elcsúsztatható pulttal épített, dupla főzőlapos konyha. A világítást LED panelekkel oldották meg, a konyhai eszközöket pedig az arra kialakított tárolókban helyezhetik el az utazó kalandorok.

 

 

„Az NS-1-ben benne van minden, amire egy vérbeli túrázónak szüksége lehet a térképen innen és azon túl. (…) Mindegy, hogy hegyet mászol, patakon kelsz át, vagy épp egy pihentető családi hétvégére tartasz valamelyik nemzeti parkba, a Nordic System One minden kültéri kalandban hű társad lesz” – magyarázza a koncepció lényegét a CampWorks csapata. Némi kalandvággyal ez a marketing pont elég ahhoz, hogy keressük, és meg is ragadjuk az alkalmat ennek a környezettudatos szemlélettel épített, gördülő otthonnak a személyes kipróbálására.

 

 

CampWorks | Web | Facebook | Instagram

 

 

Forrás: Designboom

 

 

További képek a galériában!
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Épp ott, épp akkor

Épp ott, épp akkor

Napelemes, terepjáró lakóautóval hajthatunk a természetbe.

Egy társasház metamorfózisa

Egy társasház metamorfózisa

Erkel Residences a Kálvin térnél. 

Csillagos mennyezet

Csillagos mennyezet

Csillagfényes sátor a tetőn, percek alatt – ez a Roof Space.

Hirdetés