Szeptember 13-án a FUGA-ban nyílik meg az építész-képzőművész legújabb kiállítása

2023. szeptember 13. és október 8. között a FUGA Galériában lesz látható Kőszeghy Flóra építész-képzőművész ELASTIC SCALE című kiállítása. A kiállítást Muladi Brigitta művészettörténész, a Ferenczy Múzeumi Centrum kurátora nyitja meg szeptember 13-án este 19:00 órakor.

 

Kőszeghy Flóra FUGA Galériában rendezett önálló kiállításán az építészet elméleti kérdéseivel foglalkozó munkáit mutatja be. A művész legújabb művei a virtuális és a fizikai tér párhuzamosan létező valóságai közti interakciókra reflektálnak. A digitális kultúra révén kialakult újfajta látásmódot nagyméretű olajfestményeken és installációkon mutatja be, melyek egyúttal a művésznő léptékkel kapcsolatos kérdéseit is reprezentálják.

Kőszeghy építészeti múltja és jelene a virtuális térhez kapcsolódik, ezért művei azt a tapasztalatot mutatják be, amely számára a mindennapok része.

A reális és az irreális, a materiális és az immateriális, valamint a fizikai és a szellemi szférák közti kapcsolatban a művésznő számára kiemelt jelentőséget hordoz a technológiai környezet, melyet olyan ismétlődő motívumokon keresztül jelenít meg, mint az autó, a daru, a lebegő ház és a kiborgok különböző formái. Ezek a visszatérő elemek eltérő módon, de mind az ember és a technológia közti határok elmosódásával foglalkoznak, melyben a lépték kérdése kiemelt szerepet kap.
 


Kőszeghy Flóra építészmérnökként végzett és számos épület tervezője, jelenleg saját irodáját vezeti (Korábban Feltörekvők című sorozatunkban készítettünk vele interjút, ami erre linkre kattintva olvasható). Festményeit és installációi 2015 óta szerepelnek egyéni és csoportos kiállításokon, belföldön és külföldön is. Építészeti és művészeti praxisát a munkáit kísérő elmélet kapcsolja össze. Jelenleg a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Multidiszciplináris Doktori Iskolájának doktorjelöltje, ahol kutatási témája a lépték relativizálódása a virtuális és a fizikai tér kölcsönhatása által.

 

Megnyitó: 2023. szeptember 3. 19:00
Az esemény Facebook-oldala: ITT
A kiállítást megnyitja: Muladi Brigitta művészettörténész, a Ferenczy Múzeumi Centrum kurátora
A kiállítás megtekinthető: 2023. szeptember 13-tól október 8-ig
Helyszín: FUGA Galéria (1052 Budapest, Petőfi Sándor utca 5.)

 


Forrás: sajtóanyag

 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Az ismeretlen IPARTERV nyomában III.

Az ismeretlen IPARTERV nyomában III.

A MOME hallgatóinak kiállítása a Magyar Építészeti Múzeumban

Balatonoffseason x Weiler Péter | Magyar Tenger Társasüdülő

Balatonoffseason x Weiler Péter | Magyar Tenger Társasüdülő

Így fest a rendszerváltás a magyar tenger partján

Az ismeretlen IPARTERV nyomában II.

Az ismeretlen IPARTERV nyomában II.

A MOME hallgatóinak kiállítása a Magyar Építészeti Múzeumban

Hirdetés