Beszélgetés a Manooi és az Onyx Műhely vezetőivel június 29-én, a Design Világnapján.

A Design Világnap programjai 2022. június 29-én a „vezetés” témájára összpontosítanak. A World Design Organisation (WDO) és 170 társintézménye 40 országban szervez a designt népszerűsítő és a kreatívipari vállalkozásokat támogató programokat. Magyarországon a WDO hazai szakszervezete, a Magyar Formatervezési Tanács (MFT) az ONYX Átriumában rendezi meg idei eseményét, ahol Fehér Zsolt nemzetközi HR szakértő moderálásában, a Manooi és az Onyx Műhely vezetői osztják meg a témakörben szerzett tapasztalataikat egy izgalmas kerekasztal-beszélgetés során.

 

A kortárs design életünk minden területét áthatja: a használati tárgyaktól a várostervezésen és az építészeti tereken át a mindennapi életünket meghatározó gazdasági, társadalmi, kulturális és környezeti fejlődés területeire is hatással van. A World Design Organisation 1957 óta szervezi hálózatba a nemzetközi designszakmai kezdeményezéseket. Az idén 65. alkalommal megrendezett Design Világnap célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a területre és segítse a designtudatos vállalkozásokat. A WDO társzervezetei világszerte panelbeszélgetéseken, workshopokon, formatervezési versenyeken, kiállításokon, és kapcsolatépítő eseményeken várják a kreatívipari vállalkozások képviselőit és a kortárs design úttörő vállalkozásai iránt érdeklődő nyilvánosságot egyaránt. A Design Világnapja eseményein a WDO kiemelten foglalkozik azokkal a designtudatos vállalati stratégiákkal, amelyek kiemelkedő vezetői modelljüknek köszönhetően nemcsak gazdasági sikereket érnek el, de hozzájárulnak a fenntarthatósági célok eléréséhez is.
 


A WDO központi témájához a Magyar Formatervezési Tanács „Design – Üzlet – Jóllét” témájú előadásokkal és kerekasztal-beszélgetéssel kapcsolódik. A budapesti ONYX Alkotói térben 2022. június 29-én a Manooi és az ONYX mutatkozik be, osztják meg üzleti modelljüket és gazdasági sikerüket is meghatározó vezetési stratégiájukat, tanácsaikat.

A Manooi lámpa manufaktúrájában kizárólag kézműves technikákkal dolgoznak, egyedi csiszolású Swarowski kristályokkal díszített csillárjaikat világszerte ismerik. Az ONYX Műhely az ONYX Alkotói Közösség kreatív tere, ahol az étterem számára fejlesztett, kísérleti stádiumban lévő fogások elkészítésébe a látogatók nemcsak bepillantást nyerhetnek, de részeseivé is válnak az alkotói folyamatnak. A program felvezető előadását Fehér Zsolt, a 25 éves és 40 országra kiterjedő szakmai tapasztalattal rendelkező HR szakértő, a Hogan Assessments Nemzetközi igazgatója tartja, majd moderátorként működik közre a kerekasztal-beszélgetésben.
 

Onyx Alkotói Közösség (Fotó: Rácmolnár Milán)

Az eseményen fény derül a vállalkozások sikerei mögött húzódó döntési folyamatokra, az üzleti terv megfogalmazásától a mindennapi feladatokon át a gazdasági sikerig. A kerekasztal-beszélgetésben nemcsak a cégvezetők, hanem az egyes projektekben résztvevő csapat tagjai is részt vesznek, így a hallgatóság több nézőpontból kaphat képet az adott üzleti helyzetről.


PROGRAM

18.00 – találkozó az Onyx bejáratánál
18.00-18.05 – köszöntő, Pomázi Gyula elnök, Magyar Formatervezési Tanács, Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala
18.05-18.10 – köszöntő, Sebestény Ferenc DLA kurátor, Budapest Design Week 
18.10-18.25 – helyszín bemutatása, Niszkács Anna, ügyvezető, tulajdonos, Onyx Műhely 
18.25-18.35 – Műhely bemutatása, Góg Angéla DLA kreatív igazgató, Onyx Műhely
18.40-19.05 – keynote, Fehér Zsolt HR szakértő, a Hogan Assessment Nemzetközi igazgatója
19.05-19.50 – kerekasztal-beszélgetés a Manooi és az Onyx Műhely képviselőivel
•    Héder János – tulajdonos, kreatív igazgató, Manooi
•    Niszkács Anna – ügyvezető, tulajdonos, Onyx Műhely
•    Góg Angéla DLA – kreatív igazgató, Onyx Műhely
•    Lengyel Márton – belsőépítész, Onyx Műhely
moderátor: Fehér Zsolt HR szakértő, a Hogan Assessment Nemzetközi igazgatója
19.50-19.55 – kérdések
19.55 – zárószó, networking
 

Időpont: 2022. június 29., szerda 18.00
Helyszín: ONYX Átrium, 1051 Budapest Vörösmarty tér 7-8.


További információ az eseményről ITT.
 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Design – Üzlet – Jóllét

Design – Üzlet – Jóllét

Beszélgetés a Manooi és az Onyx Műhely vezetőivel június 29-én, a Design Világnapján.

A design a mindennapjaink részévé vált

A design a mindennapjaink részévé vált

Erről készített videót három stúdió a Design Világnap alkalmából.

A MOME lesz Magyarország első karbonsemleges egyeteme

A MOME lesz Magyarország első karbonsemleges egyeteme

A zöld átállás az egyetem működésének minden területét érinti.

Hirdetés