Hirdetés

Női és férfi ízlés összehangolásából születik egységes, harmonikus otthon Zuglóban.

Mutatós látványterveket tett közzé a Z.ESTILO belsőépítészeti stúdió egy készülő budapesti családi házról. A tervről a stúdió vezetőjét, Zámbó Tímeát kérdeztük.

A helyszín Zugló, az épület egy új építésű, kétszintes, mintegy 200 m2-es családi ház. A terven meghatározó a nagy üvegfelületek, valamint a beton- és faburkolatok összjátéka, e három alapelem harmonikus egységet alkot a térben. A letisztult, egyenes vonalakat a mobiliák puhább, kerekded formái oldják.

„A tulajdonosok már kész építész tervekkel vásárolták a telket, de időközben belsőépítészeti igényeik alakítottak az építészeti kialakításon is – magyarázta Zámbó Tímea. – Például eredetileg átlagos belmagassággal készült volna a teljes földszint, de

nagy vágyuk volt egy dupla belmagasságú közösségi tér, amit a nappalinál valósítunk meg, és ami ezáltal az otthonuk legimpozánsabb tere lesz.”

A tulajdonos egy háromgyermekes fiatal házaspár, akikkel mindvégig nagyon gördülékeny közös munka folyt: „Tudták mit szeretnének, és nem érdekelték őket a megszokott megoldások, mindent a saját igényeikre szabtunk. Ilyen a magasított étkezőasztal is, ami szokatlan lehet egy család részére, de számukra ez egy igazán kedvelt kialakítás.”

Fentebb említettük az anyaghasználat és a formavilág harmóniáját, aminek kialakításáról a belsőépítész elárulta, hogy „a feleség a meleg, barátságos fa felületeket, a férj az indusztriálisabb jelleget kedveli, így az én feladatom volt a kettejük ízlésvilágából egy egységes, harmonikus otthont formálni.”

A harmónia ugyanakkor a stúdió védjegye is, elvégre érezhető „az összes Z.ESTILO projektben, az ügyfelek sokszor kifejezetten emiatt választanak minket.”

A természetes fény mellett külön hangsúlyt kapott a világítás kezelése: a mesterséges fénynek nemcsak az elosztására ügyelt a tervező, de a designlámpák formavilágára is. A spotlámák és függesztett lámpák mellett mutatós és egyedi megoldás készült a falikarok helyett. Külön érdem a konyhapult fölötti fekvőablak, ami a sütés-főzéshez is biztosít természetes fényt.

„A jelenlegi látványtervek megjelenítik azt a hangulatot, ami a megrendelő házaspár karakterét leginkább tükrözi, de előfordulhat, hogy a munkafolyamat közben beleszeretnek még valamibe, amivel színesíthetjük a jelenlegi terveket – tervezőként ezekre a változásokra mindig nyitott vagyok, mert annál jobb lesz a végeredmény, minél inkább magukénak érzik a tereket” – árulta még el Tímea.

A házba a tervezett menetrend szerint idén nyáron költözhet majd be a pár a gyermekeivel.




Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Lakáskultúra egy történész-lakberendező szemével | Hungarian Objects 1. rész – Vörös Kati

Lakáskultúra egy történész-lakberendező szemével | Hungarian Objects 1. rész – Vörös Kati

Mi történik, ha egy építész személyes magazin-gyűjteménye egy történész-lakberendező kezébe kerül? Avagy: ne csak nézegessük, de lássunk és értsünk is meg, s fedezzük fel közösen a szocializmus tér- és tárgykultúráját!

Tökéletes búvóhely
  • 2023-04-19 11:00
  • Deco

Tökéletes búvóhely

Penthouse Szentendre felett.

Kompakt kis ékszer

Kompakt kis ékszer

Kabinház a Béres Építésziroda tervezésében.

Hirdetés