Hirdetés

 Az Veszprémi Érseki Pincészet új arculata.

Új arculattal és elnevezéssel jelentkezik a Veszprémi Érseki Pincészet három borcsaládja: Vesprim Infula, a Mandorla és az 1277. Ez utóbbi egy fontos évszámra utal az érsekség életében, ugyanis 1277 óta, vagyis majdnem 750 éve foglalkoznak szőlőtermesztéssel és borkészítéssel. A jubileumi design kialakítását Salt Communications-szel dolgozták ki. 

 

„Kiindulópontként olyan motívumokat, ismertetőjegyeket kerestünk, amelyek a Veszprémi Érsekséghez köthetik a borcsaládokat, de szerettük volna kerülni a kézenfekvő közhelyeket. Éppen ezért nem a legikonikusabb épületeket használtuk motívumként, csupán egy-két festményrészletet” – osztotta meg Burus Botond, a Salt Communications art directora. 
 

 

 

A prémium borcsaládhoz a pincészet főbb fajtáinak legkiválóbb tételei, például a Rajnai Rizling, a Sauvignon Blanc és a Vörös Cuvée tartoznak. „A név – 1277 – kifejezi büszkeségünket és tiszteletünket a múlt és a hagyományok iránt” – mondta Benesch Antal, a Veszprémi Érseki Pincészet főborásza.

 

A pincészet fehér, rozé és vörös alapborait Vesprim Infula névre keresztelték. Az új név az érsekségre utal, az infula szó ugyanis püspöksüveget jelent. A borok címkéjén a veszprémi Érseki Palota dísztermének festményein feltűnő puttók jelennek meg játékos, modern grafikai megoldással.

 

 


A középkategóriás borcsalád a Mandorla elnevezést kapta – ez a kifejezés az egész alakot körülvevő, mandula formájú dicsfényt jelenti. Ebbe a kategóriába a fajtaborok tartoznak, például az Olaszrizling, a Rajnai Rizling vagy a Savignon Blanc. A Mandorla-borok csomagolásához az inspirációt szintén az Érseki Palota dísztermének mennyezeti kifestése adta, az azon szereplő alakok kerültek az új címkékre. 

 

 

 

A három borcsalád ízvilágban és designban is különbözik egymástól. „Alapboraink csomagolását és ízvilágát a könnyedség, míg a prémium kategóriát már a testesebb íz, címkéjét pedig a letisztultság és az elegancia jellemzi” – hangsúlyozta a főborász. 

Benesch Antal két éve vezeti a Veszprémi Érseki Pincészetet, borai azóta több elismerést is kaptak. 2022 tavaszán a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Veszprém vármegyei borversenyén a legjobb bor díját nyerte el a 2021-es Sauvignon Blanc, az országos borversenyen pedig a pincészet 2021-es Olaszrizlingjét díjazták aranyéremmel. Az új borok is hasonló gondossággal, szakmaisággal készültek, a pincészet számára azonban fontos mérföldkő az idei arculatváltás és az új borcsaládok kialakítása.

 

 

„A Veszprémi Érseki Pincészetnek két szőlőbirtokba van a Balaton északi partján. Az egyik a Káli-medencében, Mindszentkállán, a másik pedig a Balatonfüred-Csopaki borvidéken, Felsőörsön. Az érsekség szándéka, hogy teljesen megújítsa a két termővidéket, ennek köszönhetően nem csak nagyobb területen termesztünk majd szőlőt, de technológiai fejlesztések is várhatók” – magyarázta a főborász.



Veszprémi Érseki Pincészet | Web | Facebook 

 

 




Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

iF Design díjat nyert a Pinetime Clothing

iF Design díjat nyert a Pinetime Clothing

A KODAMA betűtípusért ismerték el a magyar divatmárkát

Borcímkéken az Érseki Palota mennyezeti kifestésének angyalalakjai

Borcímkéken az Érseki Palota mennyezeti kifestésének angyalalakjai

 Az Veszprémi Érseki Pincészet új arculata.

Az éjszaka fényei Nikita Busyak épületgrafikáin

Az éjszaka fényei Nikita Busyak épületgrafikáin

Esti épületek és tájak Nikita Busyak rajzain.

Hirdetés