A MaxCity Art Friday hétvégéjén a művészet az életünk részévé válik.

A törökbálinti Max City Lakberendezési Bevásárlóközpont november 26-28. között egy nagy művészeti térré alakul, ahol a képzőművészet és az előadóművészet sok ágával találkozhatnak azok, akik ellátogatnak ide ezen a különleges hétvégén. November 26-án, amikor sokan a Black Friday bűvöletében boltról boltra járnak, vagy épp az online térben keresgélnek, addig az Art Friday estéjén a Gallery Maxban a „Magyar Géniusz Konkrét” című tárlatának megnyitóján, Bojár Iván András és Pindroch Csaba színművész közös tárlatvezetésével várják a szervezők az érdeklődőket a házban 22 óráig. Szombaton és vasárnap magyar designer termékek, építészeti-, design- és művészeti témájú könyvek, illetve kortárs festmények művészeti vásárával, gyerekeknek művészeti foglalkozásokkal, szitanyomó műhellyel, egyéni tárlatvezetésekkel és előadóművészeti performansszal várnak mindenkit. A vásárlás és a kulturális élmények mellett, a MaxCity pénteken felavatja a JÓKOCKÁT, melyben december végéig izgalmas fényinstalláció révén készíthet majd bárki különleges szelfiket, mellyel ráadásul egyúttal a Világszép Alapítványt is segítheti a MaxCity kooperációjában.  

A Gallery Max november 26-án 19 órától ismét izgalmas tárlat helyszíne, melynek kurátora Bojár Iván András. Központi témája a korábbi “Magyar Géniusz” tárlatok sikerén felbuzdulva, a geometrikus absztrakt konkrét jellegére helyezi a hangsúlyt. A látható munkák rengeteg kortárs fiatal és nemzetközileg ismert alkotó művei. Ilyen a főként Párizsban működő Kalmár János, vagy a Svédországban élő Palotai Gábor. Mellettük pedig, Családi Kriszta, Nagy Barbara, ifj Ficzek Ferenc, Szlabey Zoltán és még sokan mások.

Pindroch Csaba

A megnyitó alkalmával Pindroch Csaba színművész és egykori művészettörténet tanára, az OCTOGON magazint alapító, Bojár Iván András galerista-kurátor különleges tárlatvezetésén, mint kései és nyílt szakórán vehetnek részt a jelenlévők. Az eseményt a kiváló Nuage Project koncertje kíséri.

A következő hétvégi napokon a szervezők minden korosztály számára igyekeznek művészeti programokat felmutatni és ezekben részvételre buzdítani. A legkisebbek számára művészetpedagógiai foglalkozásokat tartanak erre szakosodott előadók, így a gyerekek belekóstolhatnak abba, milyen a vizualitáson keresztül új dolgokat tanulni világról. 

A nagyobbak számára szitanyomó műhelyt és élményfestő workshopokat tesznek elérhetővé a MaxCity munkatársai azért, hogy mindenki elkészíthesse a saját alkotásait, amelyeket haza is vihetnek a megvásárolt lakáskiegészítők mellé akár. 

Azok számára, akik felelősen gondolkodnak, a MaxCity lehetőséget biztosít arra, hogy a Világszép Alapítvány számára támogatást nyújtsanak. Hiszen az alapítvány olyan gyerekekért jött létre, akiket kiemeltek családjaikból és gyermekotthonokban vagy nevelőszülőknél élnek. Az alapítvány programjai abban segítik a gyerekeket, hogy az otthontalanság, és az óriási bizalomvesztés és szeretethiány ellenére is meg tudják élni, hogy helyük van a világban, szeretetre méltóak, és vannak lehetőségeik az életben. A MaxCity számára pedig az otthon érzésének megteremtése az elsőszámú feladat, így nem is volt kérdés, hogy felkínálták a segítségüket az alapítvány számára. 

A hétvége teljes programja folyamatosan bővül, amelyről a központ honlapján és közösségi média felületein érdemes érdeklődni. 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Miért akarják bezárni Frank Lloyd Wright építészeti iskoláját?

Miért akarják bezárni Frank Lloyd Wright építészeti iskoláját?

Méltatlan háború dúl Frank Lloyd Wright öröksége körül.

A Puskás Aréna lett az Év stadionja

A Puskás Aréna lett az Év stadionja

Indonéziából is szavaztak a novemberben átadott arénára.

250 millióval segíti a koronavírus elleni küzdelmet a Futureal és a Cordia

250 millióval segíti a koronavírus elleni küzdelmet a Futureal és a Cordia

A Futureal– és a Cordia–csoport 250 millió forint adománnyal segíti a koronavírus elleni küzdelmet.

Hirdetés