Designlámpa-válogatás a Be Light!-tól.

A tökéletes enteriőr kialakításához elengedhetetlen a megfelelő megvilágítás, amely nemcsak funkcióját tölti be, de túl is mutat azon, vagyis designelemként is alkalmazható. Augusztusban az üvegből készült csodáké volt a főszerep, így készítettünk nektek egy meglehetősen látványos válogatást a havi kedvenceinkből. Designlámpa-válogatás a Be Light!-tól.

Dinamikus absztrakció

A Lasvit Rene Roubicek által tervezett csillárja az „And why not!” nevet kapta, és az élethosszig tartó kísérletezésére-, illetve a kompozíciók végtelen kombinációinak keresésére utal. A lámpatest intenzív szobrászati formája egy villanáshoz hasonlít, és Roubicek dinamikus absztrakción alapuló designjának művészi megtestesülése: a fény szinte táncot jár a simára csiszolt felületeken, miközben egy részét el is nyeli az üveg monumentális tömege.

Design: Rene Roubicek

Lélegzetelállító esztétika

Idén januárban megnyitott Párizs legújabb kortárs művészeti múzeuma, a Bourse de Commerce, amely a 84 éves francia milliárdos François Pinault saját kortárs műgyűjteményét hivatott bemutatni. A 18. századi, egykori tőzsdeépület lenyűgöző felújítása mellett érdemes beszélni a művészien kivitelezett világításról is: Ronan és Erwan Bouroullec tervezte, és a FLOS készítette el a bejáratot, a monumentális lépcsőket és az étterem részt megvilágító impresszív lámpatesteket. Minden henger Muranóban készült öntött üveg technológiával és a végső hatás nagyon finom, lélegzetelállító esztétikai hatással bír. A legelképesztőbb látványt a lépcsőfordulóban, függőlegesen végigfuttatott 17 méter hosszú, fémrácsba burkolt üvegcsövek nyújtják.

Design: Ronan és Erwan Bouroullec

Fém- és üvegkompozíció

A Lasvit Transmission by studio deFORM egy egyedülálló világító installáció, mely a Simax boroszilikát üveggel való kísérletezésből született: a búra vékony üvegrétegeinek héjszerű összeolvadásával, és az állólámpa esetében kompozícióba hegesztett fémszerkezettel, szemet gyönyörködtető darab.

Design: studio deFORM

BE LIGHT! honlap  I  Facebook  I  Instagram
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Hordozható hangulatvilágítás

Hordozható hangulatvilágítás

Designlámpa-válogatás a Be Light!-tól.

Dinamikus absztrakció és fém-üveg kompozíció

Dinamikus absztrakció és fém-üveg kompozíció

Designlámpa-válogatás a Be Light!-tól.

A gravitáció felpuhítása és a fények atmoszférája Esztergomban

A gravitáció felpuhítása és a fények atmoszférája Esztergomban

A négycsillagos Grand Hotel Esztergom.

Hirdetés