A szőnyeg több mint szín, forma és design. A szőnyeg a belsőnk része, dekoratív, kényelmes és természetes. A megfelelő bútorokkal és színekkel kiegészítve egyben személyiségünk tükre – ez az Uniket hitvallása. A cég vezetőjével, Zimonyi Zoltánnal beszélgettünk.

 

„Cégünk már közel 40 éve, 1985 óta foglalkozik padlóburkolatok forgalmazásával, elsősorban szőnyegekkel illetve vinilburkolatokkal, teljeskörű megoldásokat kínálva. Már a kezdetek óta a minőség mellett köteleztük el magunkat, mivel számunkra kiemelten fontos, hogy ügyfeleink hosszú távra találjanak megoldást nálunk. Olyan nagymúltú európai gyártókat képviselünk, mint a Vorwerk, az Infloor vagy a Bolon."

 

Már a kezdetek óta fontos volt a cég számára a fenntarthatóság?

Ezt annak idején szinte ösztönösen éreztük meg. Az általunk forgalmazott termékek élettartama akár 10-15 év is lehet, ezért egy átlagos használat mellett valóban nincs szükség korábban cserére, ezzel is csökkentve a környezeti terhelést. Természetesen egy költözés vagy egy új arculat kialakítása szükségszerűvé tehet egy új beszerzést is, azt azonban meg kell jegyeznem, hogy a mára a burkolataink többsége újrahasznosított alapanyagokból készül, és igen nagy mértékben újrahasznosíthatóak is.
 


Ez a szempont mekkora szerepet játszik a választásban?

Mára a fenntarthatósági szempontok egyértelműen előtérbe kerültek, de a választás során az is nagyon fontos, hogy a termékeinket megfelelő környezetben mutassuk be. A halmozott, raktárszerűen elhelyezett anyagminták helyett mi az eleganciára és tiszta, áttekinthető terekre törekszünk. Határozott célunk volt különböző enteriőrök létrehozása az ahhoz alkalmazkodó design bútorokkal. Olyan tereket alakítottunk ki, amelyek nyugalmat és kiegyensúlyozottságot sugallnak, egyúttal inspirációkat is adnak ügyfeleinknek.

Frappáns, izgalmas megoldásoktól a letisztult vonalakig széles skálán mozog a kínálat. Még a kiegészítők is teljes összhangban állnak a padlóburkolatokkal, így egy-egy showroom látogatás végére még az a vásárló is lelkesen válogat, aki egyébként kellemetlen nyűgnek érzi a burkolatválasztást.
 


Hogyan alakul ki egy ilyen bemutatóterem?

Minden helyiségben igyekszünk hétköznapi, életszerű környezetben megjeleníteni a termékeket. A showroom terei pedig márkanevek köré csoportosulva mutatják be a burkolatokat – melyeket a padlón, sőt akár a falakon is alaposan szemügyre vehetünk, megtapinthatunk. 

A változatos színek, stílusok és anyagok, az általuk közvetített érzések meghatározó szerepet töltenek be egy lakás, iroda vagy akár szálloda stílusának és hangulatának kialakításában – attól függően, hogy milyen szerepet szánunk az adott helyiségnek. Hogyha megtörtént az első választás, akkor egy erre kialakított projektszobában lehet tovább finomítani az elképzeléseket, számos anyagminta árnyalata alapján. 

Arra törekszünk, hogy a rendelkezésre álló tér minden szeglete igazodjon a cégünk hitvallásához, hiszen a burkolat nemcsak egy márka arculatának képviselője lehet, de személyiségünk tükre is. 

Uniket | Web | Facebook | Instagram | TikTok

 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Mesés textíliák
  • 2022-10-26 11:00
  • Deco

Mesés textíliák

A Louvre műkincsei, a természet szépsége és absztrakt festmények inspirálta textilek közül válogattunk.

Hazai gyártású, puha gyapjúszőnyegek a Hannabitól

Hazai gyártású, puha gyapjúszőnyegek a Hannabitól

A személyre szabható kanapéiról ismert márka új kollekciójában is a természetes minimalizmus érvényesül.

Hirdetés