Hirdetés

Több mint hetven fontot tettek ingyen letölthetővé.

Az egri Média és Design Tanszék elérhetővé tette hallgatói által tervezett izgalmas displayfont gyűjteményét, mely már több mint hetven különböző fontot tartalmaz, és köztük variábilis betűtípusok is megtalálhatók. 

Egerben a korábbi Vizuális Művészeti Tanszéken 2013-ban indult el Tervezőgrafika MA művész szak, majd 2017-től a Tervezőgrafika BA művész szak. A 2016-os átalakulás új intézeti struktúrát hozott létre, melynek nyomán két tanszék jött létre, így a Média és Design Tanszék jelenleg az Elektronikus ábrázolás BA és a Tervezőgrafika MA szakokból áll. Az intézet honlapja szerint „a tanszék különös figyelmet fordít a hallgatók intézményen kívüli megjelenéseire is. A tanterv természetes részét képezi a különféle országos, illetve nemzetközi pályázatokon és kiállításokon való részvétel. Ezeken a hallgatók eredményesen szerepelnek, bizonyítja ezt a számtalan siker és helyezés. Fontos törekvés a – hallgatók bevonásával történő – folyamatos, széleskörű online jelenlét is, ahol naprakész információk találhatók az itt folyó oktatásról és az eredményekről.”  

A tanszék hallgatóinak munkái megtekinthetők BEHANCE portfóliójukban. A megosztott fontgyűjtemény pedig kimondottan hasznos lehet azoknak, akik tervezőgrafikai felvételi előtt állnak, és új, egyedi betűtípusokat is ki szeretnének próbálni.
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Szélsőséges helyzetben: a TOMAN diet
  • 2019-03-18 15:30
  • Deco

Szélsőséges helyzetben: a TOMAN diet

Egykori fodrászüzletet alakított át az Arkt csapata. 

Ismerős, mégis új

Ismerős, mégis új

Fábián Gábor és Fajcsák Dénes tervezte egri családi ház.

Tervezz és pályázz!

Tervezz és pályázz!

Április 4-ig lehet jelentkezni az idei Moholy-Nagy László Formatervezési Ösztöndíj pályázatra.

Hirdetés