Hirdetés

Kétszáz kiló tükröt használt a megépítéséhez Joel Adler ausztrál művész.  

Hirdetés

Újszerű perspektívában mutatja az óceánt Joel Adler ausztrál művész „periszkóp-szobra”: az eredetileg a 2019-es Sculpture by the sea fesztiválra készített szobor most állandó helyet kapott a Sydney elővárosában található Bondi Beachen.

A Viewfinder nevű szoborhoz kétszáz kiló tükröt és hat tonna betont és acélt használt fel Adler. A szerkezet a hangot és a fényt is közvetíti, felnagyítva a közvetlenül alatta lévő táj, a ritmikusan szikláknak csapódó hullámok hipnotikus hatását. Adler szerint a történelmi hajós eszközök és az emberi kíváncsiság metszéspontján született meg a periszkópja.

Miután Viewfinder debütált a 2019-es Sculpture by the sea fesztiválon, átmenetileg egy világítótoronyban tárolták. Az új, végleges helyén a korábbinál is erőteljesebb látványt közvetít, ám mivel ez a helyszín magasabban fekszik, így a szél is erősebb, további három tonna ballaszta volt szükség - az alap belseje most körülbelül egy köbméter tömör acélt tartalmaz.

Az idei Sculpture by the Sea fesztivált november 21-től október 7-ig rendezik a Bondi Beach-től a Tamarama Beach-ig tartó két kilométeres szakaszon, amivel a világ legnagyobb ingyenes szabadtéri szoborkiállítása, amelyen mintegy száz szobrot lehet majd megcsodálni.
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Meghalt Enzo Mari, az olasz design meghatározó alakja

Meghalt Enzo Mari, az olasz design meghatározó alakja

A legrangosabb olasz designdíj négyszeres győztese 88 évesen halt meg.

A MÉD-ért versenyeznek az év legjobb épületei és tervei

A MÉD-ért versenyeznek az év legjobb épületei és tervei

Íme a Média Építészeti Díja 2020 döntősei, illetve a közönségszavazáson részt vevő alkotások.

Építkezés egyrétegű energiahatékony falazóelemmel

Építkezés egyrétegű energiahatékony falazóelemmel

Időtálló családi ház építésére egyrétegű energiahatékony falszerkezet a tökéletes választás.

Hirdetés