Kétszáz kiló tükröt használt a megépítéséhez Joel Adler ausztrál művész.  

Újszerű perspektívában mutatja az óceánt Joel Adler ausztrál művész „periszkóp-szobra”: az eredetileg a 2019-es Sculpture by the sea fesztiválra készített szobor most állandó helyet kapott a Sydney elővárosában található Bondi Beachen.

A Viewfinder nevű szoborhoz kétszáz kiló tükröt és hat tonna betont és acélt használt fel Adler. A szerkezet a hangot és a fényt is közvetíti, felnagyítva a közvetlenül alatta lévő táj, a ritmikusan szikláknak csapódó hullámok hipnotikus hatását. Adler szerint a történelmi hajós eszközök és az emberi kíváncsiság metszéspontján született meg a periszkópja.

Miután Viewfinder debütált a 2019-es Sculpture by the sea fesztiválon, átmenetileg egy világítótoronyban tárolták. Az új, végleges helyén a korábbinál is erőteljesebb látványt közvetít, ám mivel ez a helyszín magasabban fekszik, így a szél is erősebb, további három tonna ballaszta volt szükség - az alap belseje most körülbelül egy köbméter tömör acélt tartalmaz.

Az idei Sculpture by the Sea fesztivált november 21-től október 7-ig rendezik a Bondi Beach-től a Tamarama Beach-ig tartó két kilométeres szakaszon, amivel a világ legnagyobb ingyenes szabadtéri szoborkiállítása, amelyen mintegy száz szobrot lehet majd megcsodálni.
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Octogon Deco 2021/4

- 2021/4

Megjelent a DECO őszi lapszáma, amiben hazatérve a nyaralás után megnézzük, milyen újdonságok vannak a bejárati ajtók és garázskapuk terén, bemutatunk egy felismerhetetlenségig átalakított, a tárgyak bűvöletében megalkotott budai „üvegpalotát”, egy különleges térélményeket nyújtó családi házat, és egy szentendrei újépítésű társasház penthouse lakását. Fókusz interjúnkban Mauricio Flores chilei származású belsőépítésszel beszélgettünk.

Kapocs kortárs és klasszikus között: Szabó Eszter Leopold Bloom Díjat nyert

Kapocs kortárs és klasszikus között: Szabó Eszter Leopold Bloom Díjat nyert

A Leopold Bloom Képzőművészeti Díj döntőseinek munkáiból nyílt kiállítás november 14-ig látogatható.

ARC kiállítás sok oltással

ARC kiállítás sok oltással

Politika, bezártság, keserűség a 21. „közérzeti kiállításon”, a Bikás parkban.

Hirdetés