Hirdetés

A fokozatos nyitás első lépése a hosszú zárási időszak után.

Hirdetés

A hosszú zárási időszak után kedden újra nyitott a Ludwig Múzeum. A fokozatos nyitás első lépéseként egy időszaki kiállítás, a meghosszabbított BarabásiLab: Rejtett mintázatok című tárlat látható keddtől vasárnapig 12.00–18.00 óráig. Az online programok, tárlatvezetések a megszokott sűrűséggel zajlanak, sőt Barabási Albert-László egy rövid online tárlatvezetést is tartott.

Rejtett mintázatok / A hálózati gondolkodás nyelve
Nyitva: 2021. június 20-ig.

Az elmúlt évek/évtizedek egyik legígéretesebb tudományos módszertani újdonságának a hálózatkutatás és hálózati vizualizáció bizonyult, amely hatékony eszköznek tűnik kulturális, társadalmi jelenségek, így a képzőművészeti színtér vizsgálatához is. A kiállítás nagyrészt Barabási Albert-László fizikus és hálózatkutató tevékenységéhez köthető ún. Barabási-hálózatokat felhasználó kutatások elmúlt 25 évének bemutatása köré szerveződik. A hálózati vizualizáció alakulásának-fejlődésének nyomon követésével – a Barabási kutatólabor meghatározó projektjeinek bemutatása révén – az átfogó módszer képzőművészeti alkalmazásához juthat el az érdeklődő. A csúcstechnológia (adatszobrok, MI, AR, VR, rajzoló robot) felhasználásával a hálózati ábrák és struktúrák szemléletesen értelmezik azokat a rejtett kapcsolatokat és összefüggéseket, amelyek egy-egy vizsgált jelenség hátterében húzódnak.

A Térügyek című időszaki tárlat szintén látogatható, erről itt olvashatsz bővebben.
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Design 2020: Farkas Anna Red Dot nagydíjas Anaptára

Design 2020: Farkas Anna Red Dot nagydíjas Anaptára

Farkas Anna a Best of the Best-díj után, októberben a Grand Prix-díjat is megnyerte Anaptárával a design világ egyik legrangosabb versenyében.

Kapszulakollekcióval ünnepli tízéves jubileumát a Romani Design

Kapszulakollekcióval ünnepli tízéves jubileumát a Romani Design

A világ első roma divatmárkája egy színes, izgalmas és kreatív honlappal és online kiállítással összegzi 2020-at.

Hirdetés