A Historic Royal Palaces – Great Masters nevű kollekció az Egyesült Királyság történelmének több mint ezer évét dolgozza fel.

A Cole & Son legújabb, Historic Royal Palaces – Great Masters kollekciója tisztelgés mindazon kézművesek és urakodók előtt, akik a mai Egyesült Királyság megbecsült jelképeinek számító, hat legismertebb királyi rezidenciát megalkották. A Great Masters sorozat a brit történelem több, mint ezer évét sűríti egybe a középkortól egészen a viktoriánus évtizedekig – mégpedig olyan közismert palotákból nyert minták, színek és részletek segítségével, mint a Tower of London vagy a Hampton Court

A Verrio Mirrors sorozatot a Hampton Court palota főlépcsője ihlette, melynek optikai illúziókkal zsúfolt festményeit Antonio Verrio készítette.

 

A Great Masters sorozat azon építészek, képző- és iparművészek, vésnökök, kovácsmesterek és kertépítészek előtt tiszteleg, akiknek kivételes tehetsége és veleszületett eredetisége döntő szerepet játszott abban, hogy e hat palota a mai napig ámulatba ejtse látogatóit.  A Tower of London szigorúsága, a Hampton Court Palace eleganciája, a Kensington Palace kertjeinek bujasága, a Banqueting House klasszikus szépsége, a Kew Palace egyedi bája és a romantikus Hillsborough Castle mind inspirációul szolgált a Cole & Son designrészlegének munkatársai számára a kollekció megalkotása során.

 

A Verdure Tapestry megalkotását egy 17. századi falikárpit ihlette, mely ma is megtekinthető a Kensington Palotában. A részletgazdag, csodás színekben pompázó minta a kollekció legkülönlegesebb eleme, mely panelként és egyedi, selyem falikárpit változatban is elérhető.

 

A Wren Architecture az egyik leghíresebb brit építész, Christopher Wren előtt tiszteleg, ugyanis annak a Hampton Court palotának két homlokzatát ábrázolja, melynek bővítése Wren nevéhez fűződik.

 

A kollekció 17 eleme szabadon merít a különböző korszakok, stílusok és műfajok legszebb darabjaiból, a végeredmény mégis egy harmonikus, elegáns, nagyvilági pompát sugárzó sorozat, melyben tökéletesen kiegészíti egymást az angol rózsakerteket idéző virágminta (Hampton Roses), a rézkarcra emlékeztető homlokzati rajz (Wren Architecture), a fametszetet imitáló nyomat (Gibbons Carving) és a tiszta, nyári égboltot ábrázoló modell (Fresco Sky).  A Palace Tales három közismert palota: a Tower of London, a Hampton Court Palace és a Kensington Palace homlokzatát ötvözi egy színpompás mintázatú tapétán, mely számos titkos szimbólumot is rejt.   

 

A Gibbons Carving egy fametsző: Grinling Gibbon 17. századi munkáját ülteti át tapétaformába – elképesztő részletességgel.

 

A kollekcióban szereplő Tudor Garden sorozat a hagyományosan geometriai mintákban kialakított, úgynevezett knot garden-eket idézi, melyekben illatos fűszernövényeket termesztettek, többek között a Hampton Court palota kertjében is. A mintát tulipánok, II. Mária angol királynő kedvencei egészítik ki.  

A Fresco Sky-t a Hampton Court palota királyi lépcsőházának freskói inspirálták. Könnyed, légies, és annak ellenére, hogy eredetije több száz éves, igazi mai darab.

A Tijou Gate egy francia kézműves mesternek: Jean Tijou-nak állít emléket, aki számos különlegesen kidolgozott, aranyozott, kovácsoltvas kaput hagyott az utókorra a királyi paloták kertjeiben.
 

A paloták megőrzéséért felelős, nonprofit Historic Royal Palaces szervezettel szoros együttműködésben létrehozott, új Cole & Son kollekció már elérhető a Hephaistosban! A teljes kollekció megtekinthető itt

 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Tapéták múltidéző épületekkel és klasszikus mintákkal
  • 2021-04-03 09:00
  • Deco

Tapéták múltidéző épületekkel és klasszikus mintákkal

Múltidéző épületek, különleges tájképek és klasszikus, virágos-madárkás minták tapéta összeállításunkban. 

Üvegház aranykeretben

- 2021/1

Megjelent az év első DECO magazinja, benne a Nana víziójával, pop-arttal és Bényei István villával, no meg az újdonságok közt tapétákkal és minőségi konyhákkal.    

Tapéták főszerepben

- 2020/1

Art deco & barokk, rozsda- & aranybarna – megjelent 2020 első Decója. Interjú a városi közterek megújításától a belsőépítészet felé kanyarodó Bunyik Emesével, francia felkérésre alakított modern villával, egy varázslatos pécsi projekttel, Bonta Gáspár valóra vált rózsaszín fantáziájával, tapétákkal és gardróbokkal, valamint a magyar és osztrák gasztronómia modern ötvözetét kínáló Bobo Restauranttal.

Hirdetés