Hirdetés

Bőr, vászon és újrahasznosított anyagok; letisztultság, eredetiség és frissesség – ezzel mind találkozhatsz vasárnap a Bálnában.

Főként bőrből, vászonból és más kísérleti, újrahasznosított anyagokból készülő egyedi és kisszériás öltözékeket, bőrtáskákat és bőrkesztyűket készít a Müskinn, Tóth Eszter és Sziládi Noémi alkotói műhelye, amelyet most vasárnap a WAMP-on, a Bálnában közelebbről is megismerhetsz, ahogy persze sok más tervezőt is.

A Bálna Budapest izgalmas épületében várja november 17-én, vasárnap Magyarország legnagyobb designvására mindazokat, akik nem elégszenek meg a fast fashion által kínált gyorsan elérhető tömegtermékek kínálatával, hanem a termékek egyedisége és magas minősége mellett fontos nekik a vásárlás élménye, és a tervezőkkel való személyes találkozás is.

Hónap tervezője novemberben a Müskinn

A Müskinn egy alkotói műhely. Tóth Eszter és Sziládi Noémi bőrből, vászonból és más kísérleti, újrahasznosított anyagokból terveznek és készítenek kiegészítőket. Projekt-jellegű kollekcióik, kollaborációik mindig az általuk érdekesnek vagy fontosnak vélt témák, emberek köré épülnek. Személyre szabott alapkollekciójuk mellett folyamatosan gondolkodnak olyan kollaborációkban, amelyek során új területek felé nyithatnak, és különböző szubkultúrákat kapcsolhatnak össze.

A Müskinn táskák szubkultúrákat kapcsolhatnak össze

Letisztultság, eredetiség és frissesség némi vagánysággal fűszerezve. A 21. századi nő igényeihez szabott egyedi és kisszériás öltözékek, hétköznapi és alkalmi viseletek, bőrtáskák és különleges díszítésű bőrkesztyűk. Ez a Gabo Szerencses márka. Tervezője, Szerencsés Gabo kizárólag minőségi alapanyagokból dolgozik, előszeretettel használ finoman kidolgozott bőrt. Az idei kollekcióban nagy hangsúlyt kapnak a metálos felületek, arany ezüst és mintás verziók.

Az átgondolt, minden apró részletre kiterjedő funkcionalizmus mellett Juhász Dóra darabjai igazi „szerelem első látásra” táskák, de ez nem is meglepő, hiszen Dóra szerint egy jól eltalált modell még a legegyszerűbb szettet is különlegessé teszi.

S bár a táskák formája visszafogott, a szín- és anyagválasztás annál merészebb.

A személyesen válogatott különféle bőrök között decens pasztellek, dinamikus élénk árnyalatok, figyelemfelkeltő fémes tónusok is megjelennek.

Táskák Juhász Dórától

Ahogy hűvösödik az idő, előkerülnek a kiegészítők is, amiből nincs is jobb, mint a kézzel kötött pihe-puha cuccok! ëviköt egyedi kötött fejpántjai és sapkái nemcsak melegen tartanak, de stílusosak is maradhattok a legzordabb időkben is! A fonal látványra melegséget, otthonosságot sugall, tapintása is kedves, puha. A műanyag műnövényekkel ellentétben az EveryBird Knits növények nagyrészt (70-90%) pamut fonalból készülnek, újrahasznosított pamut tömőanyaggal vannak kitömve, és agyagcserépbe vannak ültetve, így sokkal környezetbarátabb megoldást kínálnak. Mindegyik különleges, kézzel készült, így bár nagyon hasonlóak, mégis egytől egyig egyediek.

Új helyszín! Bálna Budapest

Az őszi szezonban a WAMP is frissít, és város egyik legszebb panorámájával rendelkező helyszínére, a Bálna épületébe költözik. A Bálna közvetlen közelében található Vásárcsarnok, a nemrégiben felújított Nehru-part és a Bálna Terasz vendéglátóhelyei az elmúlt pár évben igazi pezsgő találkozó ponttá változtatták a Duna-part ezen szakaszát, amihez most a WAMP is csatlakozik. A vásár a Bálna első emeletén lesz, a belépés ingyenes, a helyszín pedig gyerek- és kutyabarát.
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

WAMP designvásár Szentendrén

WAMP designvásár Szentendrén

A város igazi arcát bemutató Szentendre Éjjel-Nappal Nyitva esemény keretében.

Designer legyező, transzformertáska és foszforeszkáló plakát

Designer legyező, transzformertáska és foszforeszkáló plakát

Mindez a vasárnapi WAMP Hegyvidéken, a MOMkult előtti sétányon.

Meglepő helyen tér vissza a WAMP Design Vásár

Meglepő helyen tér vissza a WAMP Design Vásár

Irány a belváros!

Hirdetés