A Nordic Light Trio északi falára jellegzetes budapesti motívumok kerülnek. 

A Skanska számára mindig is fontos volt egy jobb társadalomért építése, ami többek között a jószomszédi viszony kialakításában, és a helyi közösségek bevonásában is megnyilvánul. A legújabb példa erre a Nordic Light Trio irodaház befejezése, méghozzá egy 23 méter magas falfestménnyel, amit a Colorfools nevű budapesti vizuál-csapat készített.

A Skanska hosszú évek óta aktív a 13. kerületben, jelenleg a Nordic Light Trio irodaház befejezésén – a már működő Nordic Light komplexum befejező fázisán – dolgozik. A komplexum közösségi tereinek kialakításakor arra is figyelt, hogy a nyilvános és nyitott belső kertet még barátságosabbá, kényelmesebbé tegye, így a hamarosan elkészülő Nordic Light Trio északi falát egy 23 m magas falfestménnyel keltette életre.

A tűzfal nemrég készült el, és Budapest egyes nevezetességei mellett a kerület jellegzetes vonásait, illetve a város ikonikus elemeit, mint például a sárga villamost, valamint a Dunát és a Margitszigetet ábrázolja, melyek meghatározzák a környék és a hely stílusát.

„Mi a Skanskánál folyamatosan keressük a lehetőségeket, hogyan tudnánk hozzájárulni a projektjeinknek otthont adó környék közösségének mindennapjaihoz. Ezúttal a Nordic Light közvetlen környezetében végzett infrastrukturális felújítások mellett azon dolgoztunk, hogy még egyénibbé tegyük ezt az épületet, valamint még hangulatosabbá varázsoljuk a komplexum kertjét az ott dolgozók, a közelben lakók, és az arra sétálók számára. A helyi művészek ismerik a legjobban a város ritmusát, és felkérésük tökéletes választásnak bizonyult a 360 m2-es alkotás tervezésére és megfestésére” – mondta Alexandra Tomášková, a Skanska magyarországi és csehországi üzleti tevékenységért felelős ügyvezető alelnöke.

Budapest legújabb tűzfalfestményének alkotói a Colorfools, egy tehetséges budapesti vizuális művészekből álló és hosszabb ideje együtt dolgozó csapat. Inspiráló műveik Budapest számos pontján megtalálhatók. Hat ember két hét alatt készítette el a festményt. Az alkotók speciális kültéri festéket vittek fel ecsettel és hengerrel az egyenetlen falfelületre, ami egyfajta kihívást jelentett számukra a munkálatok során.

„Nagyon élveztük a közös munkát ezen a projekten a Skanskával – mondta Kirsch Ádám a Colorfools csapata nevében. – A Skanska elképzelései és a brief alapján indultunk el, az ötleteket együtt dolgoztuk ki. A festés során egy állványról dolgoztunk, ami egyrészt kihívást jelentett, ugyanakkor igen érdekes élmény is volt számunkra, mivel nem láthattuk egyben a készülő alkotást, ami azzal járt, hogy a terveket rendkívül pontosan, a legapróbb részletekig ki kellett dolgoznunk.”

A Nordic Light Trio a Skanska első WELL-minősítésű épülete lesz Magyarországon. Az irodaház a fenntartható megoldások mellett jólléti elemeket, többfunkciójú épített kertet, zöld teraszokat, kerékpártároló helyiségeket és zuhanyzókat kínál. A Váci utat és a Visegrádi utcát összekötő átjáró kellemes környezetet biztosít a bérlőknek és a helyi közösségeknek.
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Csipkével borított be egy házat Franciaországban egy street art művész

Csipkével borított be egy házat Franciaországban egy street art művész

Calais csipkekészítési hagyományai megérdemelnek egy átütő falfestményt.

3D-s falfestménnyel figyelmeztetnek bennünket a bolygónk végességére

3D-s falfestménnyel figyelmeztetnek bennünket a bolygónk végességére

Amilyen törékeny egy bögre, olyan törékeny a bolygónk is.

Varsó új falfestménye megtisztítja a levegőt a szmogtól

Varsó új falfestménye megtisztítja a levegőt a szmogtól

Tisztító hatása megegyezik 780 fa teljesítményével. 

Hirdetés