A Nordic Light Trio északi falára jellegzetes budapesti motívumok kerülnek. 

A Skanska számára mindig is fontos volt egy jobb társadalomért építése, ami többek között a jószomszédi viszony kialakításában, és a helyi közösségek bevonásában is megnyilvánul. A legújabb példa erre a Nordic Light Trio irodaház befejezése, méghozzá egy 23 méter magas falfestménnyel, amit a Colorfools nevű budapesti vizuál-csapat készített.

A Skanska hosszú évek óta aktív a 13. kerületben, jelenleg a Nordic Light Trio irodaház befejezésén – a már működő Nordic Light komplexum befejező fázisán – dolgozik. A komplexum közösségi tereinek kialakításakor arra is figyelt, hogy a nyilvános és nyitott belső kertet még barátságosabbá, kényelmesebbé tegye, így a hamarosan elkészülő Nordic Light Trio északi falát egy 23 m magas falfestménnyel keltette életre.

A tűzfal nemrég készült el, és Budapest egyes nevezetességei mellett a kerület jellegzetes vonásait, illetve a város ikonikus elemeit, mint például a sárga villamost, valamint a Dunát és a Margitszigetet ábrázolja, melyek meghatározzák a környék és a hely stílusát.

„Mi a Skanskánál folyamatosan keressük a lehetőségeket, hogyan tudnánk hozzájárulni a projektjeinknek otthont adó környék közösségének mindennapjaihoz. Ezúttal a Nordic Light közvetlen környezetében végzett infrastrukturális felújítások mellett azon dolgoztunk, hogy még egyénibbé tegyük ezt az épületet, valamint még hangulatosabbá varázsoljuk a komplexum kertjét az ott dolgozók, a közelben lakók, és az arra sétálók számára. A helyi művészek ismerik a legjobban a város ritmusát, és felkérésük tökéletes választásnak bizonyult a 360 m2-es alkotás tervezésére és megfestésére” – mondta Alexandra Tomášková, a Skanska magyarországi és csehországi üzleti tevékenységért felelős ügyvezető alelnöke.

Budapest legújabb tűzfalfestményének alkotói a Colorfools, egy tehetséges budapesti vizuális művészekből álló és hosszabb ideje együtt dolgozó csapat. Inspiráló műveik Budapest számos pontján megtalálhatók. Hat ember két hét alatt készítette el a festményt. Az alkotók speciális kültéri festéket vittek fel ecsettel és hengerrel az egyenetlen falfelületre, ami egyfajta kihívást jelentett számukra a munkálatok során.

„Nagyon élveztük a közös munkát ezen a projekten a Skanskával – mondta Kirsch Ádám a Colorfools csapata nevében. – A Skanska elképzelései és a brief alapján indultunk el, az ötleteket együtt dolgoztuk ki. A festés során egy állványról dolgoztunk, ami egyrészt kihívást jelentett, ugyanakkor igen érdekes élmény is volt számunkra, mivel nem láthattuk egyben a készülő alkotást, ami azzal járt, hogy a terveket rendkívül pontosan, a legapróbb részletekig ki kellett dolgoznunk.”

A Nordic Light Trio a Skanska első WELL-minősítésű épülete lesz Magyarországon. Az irodaház a fenntartható megoldások mellett jólléti elemeket, többfunkciójú épített kertet, zöld teraszokat, kerékpártároló helyiségeket és zuhanyzókat kínál. A Váci utat és a Visegrádi utcát összekötő átjáró kellemes környezetet biztosít a bérlőknek és a helyi közösségeknek.
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Varsó új falfestménye megtisztítja a levegőt a szmogtól

Varsó új falfestménye megtisztítja a levegőt a szmogtól

Tisztító hatása megegyezik 780 fa teljesítményével. 

360 négyzetméteres festmény egy pesti tűzfalon

360 négyzetméteres festmény egy pesti tűzfalon

A Nordic Light Trio északi falára jellegzetes budapesti motívumok kerülnek. 

Grafikusok, fotósok textilművészek közös online kiállítása

Grafikusok, fotósok textilművészek közös online kiállítása

Online kiállítással jelentkezik a MAOE Iparművészeti Tagozata.

Hirdetés