Méghozzá világításkorszerűsítésnek köszönhetően.

Sikeres közvilágítás-korszerűsítésről számolt be a Budapest Városháza Facebook-oldal: mint írták, 2100 lámpatest LED-esítésével ötven százalékos energiamegtakarítás ér majd el a város, ami az áramdíjat 20 millió forinttal, a CO2-kibocsátást 167 tonnával csökkenti majd.

A napokban számoltunk be a bécsi világításkorszerűsítési programról, melynek újabb fázisában nyolcvanezer oszlop lámpatestét cserélik 2026-ig. 

A nagyságrend Budapesten is hasonló, és elkezdődött a LED-esítés is. „Az elmúlt év végén, a főváros zöld városfejlesztési programjával összhangban, BDK (Budapesti Dísz- és Közvilágítási Kft.) újabb 2109 világítótest sikeres LED-es korszerűsítését valósította meg – írja a városháza –, ami magas minőségű, szabványos közvilágítást biztosít Budapest hat kerületében és további, húszmillió forinttal csökkenti a főváros áramszámláját, ahhoz képest, mintha hagyományos nagynyomású nátrium lámpatestekkel történne a világítás. Emellett a projekt 167 tonna CO2-kibocsátás csökkentést eredményez a majd Budapesten.”

Még november közepén arról számoltunk be, hogy advent első vasárnapjától a főváros ünnepi díszkivilágításánál a fák megóvása mellett fontos szempont lesz az energiahatékonyság is. Ez azonban nemcsak energiatakarékos világítást jelentett: a díszítés újrahasznosított műanyag és alumínium, valamint cukornád felhasználásával készült, a karácsonyi díszek először készültek lebomló és újrahasznosítható anyagokból.
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Így szeletelik a Lánchidat

Így szeletelik a Lánchidat

Bontják a híd pályaszerkezetét.

A Budapest ONE irodapark kiemelt szerepet kap Őrmező és Kelenföld fejlődésében

A Budapest ONE irodapark kiemelt szerepet kap Őrmező és Kelenföld fejlődésében

Az Etele Plazával közösen a dél-budai városrész megújulásának szimbólumai.

Rá sem ismer majd a Práter utcára

Rá sem ismer majd a Práter utcára

Teljeskörű megújulás két szakaszon: a Futó és a Szigony utca között, illetve a Tömő és a Leonardo da Vinci utca közt.

Hirdetés