Hirdetés

Méghozzá világításkorszerűsítésnek köszönhetően.

Sikeres közvilágítás-korszerűsítésről számolt be a Budapest Városháza Facebook-oldal: mint írták, 2100 lámpatest LED-esítésével ötven százalékos energiamegtakarítás ér majd el a város, ami az áramdíjat 20 millió forinttal, a CO2-kibocsátást 167 tonnával csökkenti majd.

A napokban számoltunk be a bécsi világításkorszerűsítési programról, melynek újabb fázisában nyolcvanezer oszlop lámpatestét cserélik 2026-ig. 

A nagyságrend Budapesten is hasonló, és elkezdődött a LED-esítés is. „Az elmúlt év végén, a főváros zöld városfejlesztési programjával összhangban, BDK (Budapesti Dísz- és Közvilágítási Kft.) újabb 2109 világítótest sikeres LED-es korszerűsítését valósította meg – írja a városháza –, ami magas minőségű, szabványos közvilágítást biztosít Budapest hat kerületében és további, húszmillió forinttal csökkenti a főváros áramszámláját, ahhoz képest, mintha hagyományos nagynyomású nátrium lámpatestekkel történne a világítás. Emellett a projekt 167 tonna CO2-kibocsátás csökkentést eredményez a majd Budapesten.”

Még november közepén arról számoltunk be, hogy advent első vasárnapjától a főváros ünnepi díszkivilágításánál a fák megóvása mellett fontos szempont lesz az energiahatékonyság is. Ez azonban nemcsak energiatakarékos világítást jelentett: a díszítés újrahasznosított műanyag és alumínium, valamint cukornád felhasználásával készült, a karácsonyi díszek először készültek lebomló és újrahasznosítható anyagokból.
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Milliárdos nyereséget termelhet a Gellért-hegyi sikló

Milliárdos nyereséget termelhet a Gellért-hegyi sikló

A sikló váltaná ki a Citadella turistabusz-forgalmát.

Tudatos eklektika
  • 2020-07-16 09:00
  • Deco

Tudatos eklektika

Felújított lakás a belvárosban

A minimalizmus diszkrét bája
  • 2020-07-14 09:00
  • Deco

A minimalizmus diszkrét bája

Letisztult belvárosi lakás

Hirdetés