• 2022-10-12 09:00
  • Deco

Vízparti reflexiók

A 78 szobás, háromemeletes LUA Resort a balatonfüredi kemping területén.

Új, ötcsillagos szállodával bővült a dinamikusan fejlődő balatonfüredi partszakasz. A kizárólag felnőtt vendégeket váró LUA Resort kortárs külső megjelenéséhez hangolt, visszafogott eleganciájú, letisztult belső terei otthonosságot és magas színvonalat képviselnek. Cikkünk az OCTOGON Deco 2022/4-es lapszámából.
 


Egy komplex turisztikai fejlesztés első részeként valósult meg a 78 szobás, háromemeletes LUA Resort a balatonfüredi kemping területén. A Tima Zoltán vezető tervező és a KÖZTI tervei alapján mintegy két év alatt megépült hotel belsőépítészeti kialakítását M. Gillemot Éva és a DMSC csapata végezte.

Tájolása révén a tengerparti szállodák jellegzetes lépcsőző tömegalkotását idéző épületnek gyakorlatilag az összes szobájából kilátás nyílik a Balatonra. A standard szobák az épület két oldalára kerültek, míg az exkluzívabb, nagyobb teraszos lakosztályok közvetlenül a tóra néznek, csakúgy, mint a földszinti étterem és a kétszintes, közel ezer négyzetméteres wellness felső szintje.

Hatalmas üvegpanelek adják meg az épület kortárs jellegét, a homlokzatot tartós szálcement burkolat fedi, amit sárgás színű üveg, valamint fahatású részletek egészítenek ki, míg a teraszok elé festett acél korlátok kerültek.


Az üvegfelületek hangsúlyos jelenléte az épületen belül is folytatódik, a tágas lobbyba egy nagyvonalú, kokedamákkal díszített szélfogón keresztül jutunk. Mivel a szobák a lobby tere fölötti üvegkorlátos, galériás folyosókon keresztül érhetők el, a több emelet belmagasságú központi mag kimondottan légies és impozáns térélményt kínál. Olasz design bútorokkal rendezték be a lobbyt – ezek közül több egyedi darab kimondottan a szálloda számára készült.

Az egységes szín- és anyaghasználat mellett, a közösségi terek meghatározó eleme a mennyezeteket borító áttört fém álmennyezet, amivel egyrészt elfedték az olyan zavaró részleteket, mint a füstjelzők, másrészt finoman keleties, nyugalmat árasztó hangulatot is kölcsönöztek az enteriőröknek. Ugyanez a sávos álmennyezeti megoldás köszön vissza a két részből álló étteremben is, amiket kétoldalas borvitrin választ el egymástól. Itt az álmennyezet tükrös felületű rácsozatból készült, amivel egyrészt a belmagasságot növelték, másrészt a tükröződésekkel különleges reflexiók jöhetett létre.
 


A bútorok és kiegészítők színei mindenütt harmonizálnak egymással, ugyanakkor ezek a szinte megegyező árnyalatok sokféle anyagminőségben köszönnek vissza. Az épület külső színvilágára reflektáló, fekete-fehér-arany színek mellett a víz türkiz és szürkés-kék árnyalatai, valamint a homokszín különböző tónusai is megjelennek. Ezt egészítik ki az olyan, balatoni hangulatot teremtő visszafogott gesztusok, mint a hajólámpaszerű álló- és függesztett lámpák és a „matróz csíkos” díszpárnák.
 


A homokszín és a fekete kontrasztjára épülő, visszafogott szobák aprólékosan kidolgozott, magas minőségű részletei biztosítják a pihentető nyugalmat és a komfortérzetet.

Összességében a belsőépítészet forma- és színvilágával az épület letisztult eleganciáját követi, exkluzivitását pedig a magas minőség, és a kifinomult megoldások adják.

Építészet: Tima Zoltán, KÖZTI
Belsőépítészet: M. Gillemot Éva, DMSC

 

 

További fotók a galériában!


Octogon Deco Magazinunk a készlet erejéig az alábbi árusítóhelyeken kapható.Kapcsolódó cikkek

Hurrá, nyaralunk!
  • 2022-08-17 09:00
  • Deco

Hurrá, nyaralunk!

A balatonakarattyai ház tökéletesen belesimul a tájba, és belülről nem csak a látvány, de a természetközelség élményével is megajándékozza lakóit.

Inspirációkból szőve

Inspirációkból szőve

Nyaraló Tihanyban.

Hirdetés