• 2022-10-26 11:00
  • Deco

Mesés textíliák

A Louvre műkincsei, a természet szépsége és absztrakt festmények inspirálta textilek közül válogattunk.

Kétség sem fér hozzá, a textilek határozzák meg leginkább az enteriőrök otthonos hangulatát. A minőség és a tartósság mellett ma már fenntarthatósági szempontok is befolyásolják a választást. A Louvre műkincsei, a természet szépsége és absztrakt festmények inspirálta textilek közül válogattunk az OCTOGON Deco 2022/5-ös lapszámában.

 

Hephaistos

Drámai színkombinációk, geometrikus minták és szikrázó színek – a Designers Guild új, Tapestry Flower kollekciójának legmodernebb eleme a látványos Grafton textil. A már-már avantgárd festménynek is beillő Grafton digitális nyomással készült robosztus gobelinvászon anyagra, mely tovább fokozza a festői hatást. A textil két árnyalatban, illetve díszpárna-változatban is elérhető. 

Ázsiába repít a Thibaut legújabb kollekciója, a Grand Palace: a mintegy száz újdonságot tartalmazó sorozat a hagyományos eleganciát ötvözi kínai művészeti motívumokkal. Az azonos mintázatú szövött és hímzett textilekkel és tapétákkal látványos „total look”-ot hozhatunk létre, de az egyes darabok egymással is jól kombinálhatók – mint például ez a rendkívül részletgazdag, 205 cm széles Jardin Bloom falpanel és a székeket díszítő, geometrikus, modern Labyrinth bársony. 

Designers Guild új, őszi kollekciójában a mély, telt színek kapnak főszerepet – például a kobaltkék. A mintás Guerbois Cobalt elegáns, mégis feltűnő damaszt, mely vintage hangulatot kölcsönöz a térnek, míg a Calozzo csíkos anyaga finoman csillogó, ropogós textúrájú, merész és látványos. A kollekcióban ugyancsak hangsúlyosan jelennek meg az egyszínű és kockás kék szövetek is. INKU

A JAB Mysterious Garden kollekciójának összes darabja a természetről szól, itt minden textilt az élővilág végtelen sokszínűsége inspirált. A textil varázsát a misztikus pasztellszínek és a gyönyörködtető motívumok izgalmas, mégis megnyugtató harmóniája adja. A textilek magukhoz vonzzák a tekintetet, hogy aztán szinte hipnotikus módon megnyugvást és harmóniát sugározzanak.
 

Az angol Fryett’s textilház nemes szépségű és lágy textúrájú Kavala anyaga úgy képes izgalmas csillo-gással betölteni bármilyen teret, hogy közben mégis elegánsan visszafogott marad.
 

Európa vezető textilháza a német JAB csoport, melynek minden szövete és lakástextilje elérhető az INKU-nál. A Casual Spirit kollekció trendi színvilágával és absztrakt mintáival egyik nap egy festett, ódon ólomüveget juttat eszünkbe, másnap melankolikus őszi tájat, majd a következő nap kortalan, univerzális meghittséget sugároz. A különleges textileknek pont ez a céljuk, hogy minden nap új impulzusokat és inspirációkat nyerjünk általuk.JAB

A Gardisette idei őszi kollekciójában a fenntarthatóság és a meghitt, otthonos hangulatot idéző design kombinációja került a középpontba. A kollekció részét képező termékek előállítása során lényegesen kevesebb CO2 kibocsátása történik, ezért ezek az anyagok megkapták a JAB Eco Protect címkéjét. A Little Cottage és Summer Cottage dekoranyagok kellemes meghittséget sugároznak, hímzett levél és apró virág motívumaik pedig természetes hangulatot varázsolnak otthonunkba.
 

Merüljünk el egy sűrű erdőben egy inspiráló színkompozícióval! A hímzett levélmotívumokat aprólékos technikával dolgozták ki, hat különböző színű cérna felhasználásával. A levelek diszkréten csillognak a fényben a kiváló minőségű pamutszatén alapon, így hozva vissza az erdei séta hangulatát. A Magic Moments négy színben érhető el, köztük két finom természetes színnel: az indián nyár ihlette izzó arany-narancssárga és az éjszakai hangulatot tükröző elegáns kék-lila tónusokkal. 
 

A távol-keleti kultúrákban a magnólia a kecsességet, szépséget és tisztaságot szimbolizálja. A Timeless Beauty elegáns magnólia motívumokat ábrázoló dekoranyag ezt a hangulatot tükrözi kézzel festett mintáival és hihetetlen puha, len-viszkóz keverék alapszövetével. A textil hat lenyűgöző színváltozatban érhető el, melyek mindegyike tükrözi a magnólia természetes szépségét.Paisley Home

A Pierre Frey L'Esterel nevű kézzel festett panorámaképe egy idilli tájat ábrázol Dél-Franciaországból: esernyőfenyők, agavék és a Földközi-tenger látványa napkeltekor. A festés technikája mélységet és karaktert ad ennek a széles vászonra nyomtatott panelnek.
 

Ezt a rendkívül kidolgozott mintájú jacquard textilt a Nílus nyugati partján lévő Edfu temploma ihlette. Az ókori Egyiptom látványos és fenséges építészetét idéző anyagot az eget hordozó papiruszerdő díszíti. A Pierre Frey és a Louvre közös kollekciójából.
 

A Canaima panoráma függöny az Architectural Digest ünnepelt stílusszerkesztője, Carlos Mota által megálmodott egzotikus jelenet, amelyen pillangók, színes madarak és flamingók parádéznak pálma- és narancsfák között. Valósághű alkotás, kézzel festve és lenvászonra nyomtatva, három méter magas paneleken.Uniket

Az ősz nem múlhat el újdonságok nélkül. Idén a Bolon Botanic kollekciója hozza el az ősz páratlan árnyalatait és utánozhatatlan hangulatát: a sötéttől a világosbarnáig, bordótól a lágy pasztellig, szinte minden színárnyalatra gondoltak, amely a természetben is megtalálható.
 

Mintha az erdő közepén ülne – az INFLOOR Cara modulált szőnyegeivel behozhatja otthonába a természetet. Válasszon a 15 különböző faerezet, szín és textúra közül, hogy egy tökéletes hangulatot alkosson. A több mint 70 árnyalat lehetővé teszi, hogy szabadjára engedje fantáziáját. 
 

A gyapjú mindig egy megbízható, tartós és gyönyörű anyagnak bizonyult. Nemcsak színtartó, de rendkívüli rugalmassága lehetővé teszi, hogy sokáig megőrizze eredeti formáját. Természetes bevonata megakadályozza, hogy a foltok behatoljanak a szőnyegbe, így a tisztítás sem jelent gondot. Az Ulster szőnyeg nemcsak jól néz ki, de igazi luxust is kínál

 

Fejléckép: Noblesse kollekció, Galaxy szőnyeg, JAB Anstoetz Flooring

 


Octogon Deco Magazinunk a készlet erejéig az alábbi árusítóhelyeken kapható.Kapcsolódó cikkek

Újabb jelentős bérlő költözik az Agorába

Újabb jelentős bérlő költözik az Agorába

Fogynak a prémium irodahelyek Budapesten – hamarosan megtelik az Agora Hub is

Pozsony új tornyai

Pozsony új tornyai

Egy lakóház a közösségi interakciók felpezsdítéséért

Robot az étkezőben

Robot az étkezőben

Fenntarthatóság terén kínál innovatív megoldást az ICON az irodabérlőknek.

Hirdetés